Bursa´da Kobani Protestocuları Serbest Kaldı

Bursa´da Kobani´deki IŞİD saldırılarını protesto için kamu malına zarar verip, örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 zanlı serbest bırakıldı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terör

Bursa´da Kobani´deki IŞİD saldırılarını protesto için kamu malına zarar verip, örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 zanlı serbest bırakıldı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Emek, Arabayatağı ve Ulus Mahalleri´nde Kobani´de süren IŞİD saldırılarını protesto için kamu malına zarar verdikleri ve örgüt propagandası yaptıkları öne sürülen 1´i kadın 14 kişiyi gözaltına alındı. Şüphelilerden S.S.´nin MOBESE kameralarını kırdığı, D.D. isimli kadının ise örgüt propagandası yaptığı tespit edildi.
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler ifade verdikleri savcı tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Nöbetçi mahkeme 14 kişiyi de serbest bıraktı. Sadece askere gidecek olan bir şüpheliye denetimli serbestlik yasası gereği adli kontrol uygulanmasına hükmetti.
(OSM-

17.10.2014 10:42:20 TSI

Google+ WhatsApp