Büyükşehir Meclisi Toplandı

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantısını yaptı. Toplantıda 97 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısında Başkanvekili Mehmet Savruk, Aralık ayında başlayacak yeni uygulama ve 1 Kasım seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısını açan Meclis Başkanvekili Mehmet Savruk, gündem maddelerine geçmeden önce iki konuda açıklamalarda bulundu.
Başkanvekili Mehmet Savruk, Aralık ayından itibaren yapılacak meclis toplantıları öncesinde Büyükşehir Belediyesi’nin son bir ayda yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerle ilgili meclis üyelerine sunum yapılacağını belirterek, "Takdir edilecektir ki, demokrasinin temeli, yerel yönetimlerdir. Halkımızın talebi, iradesi ve sesini daima üstün tutma anlayışı, bu yönde bir uygulama başlatma ihtiyacını getirmiştir" dedi.
Açıklamalarında 1 Kasım seçimlerine de değinen Mehmet Savruk, seçimlerin demokratik olgunluk ve tecrübe içerisinde yapıldığını belirterek, artık vatandaşların seçim tartışmalarını bir kenara bıraktığını söyledi. Yeni bir dönem başladığını vurgulayan Savruk, "Şükürler olsun ki, ülkemiz demokratik olgunluk ve tecrübe içerisinde, demokrasinin bu gereksinimini de, hakkıyla yerine getirmiş bulunmaktadır. Vatandaşlarımız, seçim öncesi yapılan siyasi tartışmaları artık geride bırakmıştır. 2 Kasım’dan itibaren, kavga, münakaşa ve tartışmaların ve bunların sonucu olarak da, kutuplaşmaların olmadığı, siyasetin normalleştiği, vatandaşlarımızın birbirlerine iyi dileklerde bulunduğu yeni bir dönem başlamıştır. Bundan böyle, birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamında, tüm enerjimizi, tüm gayret ve çabalarımızı, ülkemizin çıkarları ve milletimizin geleceği için harcama zamanı gelmiştir. İnanıyorum ki, bütün vatandaşlarımız bu yöndeki gayret ve çabaların sahibi olacaktır. Bu düşüncelerle, seçim sonuçlarının, ülkemiz için, birlik ve beraberliğimiz için, kardeşliğimiz için hayırlar getirmesini niyaz etmekteyim" diye konuştu.
Meclis Başkanvekili Mehmet Savruk’un açıklamalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 2016 mali yılına ait bütçeleri ile stratejik plan ve performans programlarının komisyonlara havale edildiği mecliste toplam 97 madde görüşülerek karara bağlandı.

Google+ WhatsApp