BÜYÜKŞEHİR’DEN ESKİŞEHİR BAĞLARINA 10 MİLYON TL’LİK YAĞMURSUYU HATTI YATIRIMI

BÜYÜKŞEHİR’DEN ESKİŞEHİR BAĞLARINA 10 MİLYON TL’LİK YAĞMURSUYU HATTI YATIRIMI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesi Eskişehir Bağları bölgesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yağmur suyu altyapı çalışmasını yerinde inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi güçlü yatırımlarla Kayseri’nin daha sağlam altyapıya kavuşması için faaliyetlerine devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Danişmentgazi Mahallesi, Şeyh Tacettin Caddesi’nde yoğun yağışlar sonrası meydana gelen taşkınları önlemek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

4 bölgede ayrı ayrı deşarj edilen bu çalışma ile Eskişehir Bağları bölgesinin yağmur suyu, taşkın ve sel suları sorunları çözülmüş olacak.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yağmur suyu altyapı çalışmasını yerinde inceledi. Teknik gezide Başkan Büyükkılıç’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Yavuz Çağan ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “ESKİŞEHİR BAĞLARI’NDA YAĞMURSULARI İÇİN KALICI ÇÖZÜM ÜRETTİK”

Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Eskişehir Bağları’mızın yağmur suyu problemlerini çözmek amacıyla bölgede zaman zaman yaşanan sorunu giderme yönünde gayret gösteriyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen proje sayesinde Eskişehir Bağları bölgesinin yağmur suyu probleminin ortadan kalkacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Bölgede 1000 mm çapında HDPE koruge diye bilinen borularla 1 kilometrelik altyapı çalışmasını sürdürüyoruz. 10 milyon TL’lik önemli bir çalışma. İnşallah burada yağmursularıyla ilgili problem böylece bitmiş olacak” diye konuştu.

Google+ WhatsApp