Chp Ardahan Teşkilatından 29 Ekim Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl teşkilatı üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı alternatif kutlama töreni gerçekleştirdi. CHP Ardahan İl Başkanlığı binasından bayraklarla yürüyen gurup Milli Egeme

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl teşkilatı üyeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı alternatif kutlama töreni gerçekleştirdi.
CHP Ardahan İl Başkanlığı binasından bayraklarla yürüyen gurup Milli Egemenlik Parkı üzerinde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem yaptığı konuşmada, ´´Türkiye Cumhuriyeti Laik ve Demokratik yapısından taviz vermeden büyük önderin gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda kararlılık ile yürümektedir. Buna da hiçbir güç engel olmayacak ve Atatürk´ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar payidar kalacaktır, yeter ki bizler Atatürk´ün bize bıraktığı ve en büyük eserimizdir dediği bu mirası bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmadan koruyabilelim.´´
Senem ´´sınıflara bölünmüş toplumlarda, kavramlar farklı ve birbirine karşıt anlamlar kazanırlar. Alanlar da öyle, bugün Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yılını kutluyoruz. Cumhuriyet anlam ve alan açısından bu sınıflar saflaşmaya uygun olarak kutlanacaktır. Bir sınıf onu balolar ve kokteyller ile kutlayacak diğer sınıf bizler gibi mücadele mevzisinde yeniden çoban ateşleri yakarak kutlayacak. Ama vatansızlar sadece seyredecekler ve tarihlerinden gelen tarafsızlık ile kayıtsızlıkla ve sonra vatansız kalan başka uzak coğrafyalarla empati yapıp ağıtlar yakacaklar.´´ Şeklinde konuştu.
İl Başkanı İlimdar Senem´in konuşmasının ardından program son buldu.
(OY-AT-Y)

29.10.2014 14:39:05 TSI

Google+ WhatsApp