Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTÜRK'TE

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, CNNTÜRK’TE "HANDE FIRAT’LA GECE GÖRÜŞÜ" CANLI YAYININA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTÜRK’te yayınlanan "Hande Fırat’la Gece Görüşü" programında , Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan ile Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 

- "Derlerse ki ’diğer seçimleri de erken yapalım’ niye yapmayalım? Gelsinler, açık ve net ’hodri meydan’ diyorum, yerel seçim diyorlarsa yerel seçim, genel seçim diyorlarsa genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi diyorlarsa cumhurbaşkanlığı seçimi... Milletten kaçılmaz, korkulmaz. Milletin her türlü oyuna biz saygı duyarız ve milletin tercihi başımızın üstündedir" 

- "Açık ve net çağrı yapıyorum Sayın Erdoğan’a; sabah, akşam, öğleden sonra ’millet’ diyordu, her gün ’millet’, ’milletin tercihi’ diyordu. Milletin tercihine gelelim arkadaş, oturalım masaya Parlamento’dan yasayı çıkaralım. Yerel seçimleri öne alalım, oturalım seçime gidelim. Türkiye her geçtiğimiz gün daha da kötüye gidecek" 

- "Ülkede demokrasiye bu kadar zarar vermiş bir partinin ayakta durması mümkün değil. İçten içe çürüyor. Cesaret edemiyorlar. Ben eski AK Parti’yi düşünüyorum, bizim ağzımızdan ’erken seçim’ çıksaydı, koşa koşa gelirlerdi, ’hemen yapalım’ derlerdi. Şimdi köşe bucak kaçıyorlar. Niye kaçıyorsunuz"

- "İstanbul’u kim yönetiyor, CHP mi yönetiyor? Adam İstanbul’u yıllardır kendi partisinin yönettiğinin farkında bile değil. Bir de bakanlık koltuğuna oturmuş. Sen İstanbul’un farkında değilsen nasıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyorsun" 

- "(İyi Parti’nin CHP’li belediyeye ait salonda basın toplantısı düzenlemesi) Meral Hanım için veya İyi Parti için özel olarak yapılmış bir şey yok orada" 

- "Şimdi önümüzde iki seçenekli bir yapı var. Bir; demokrasiyi savunanlar, iki; demokrasiyi değil, tek adam rejimini savunanlar"

- "Cumhurbaşkanının, partilerden bağımsız 80 milyonu kucaklayan bir kişi olmasını isteriz. İlk kez bir partinin genel başkanı iki ayrı koltukta oturuyor. Hem partisinin genel başkanı hem cumhurbaşkanlığı koltuğunda. Bu, doğru değil" 

- "Ey Amerika, ey Almanya, ey İbadi, ey Esad ey bilmem ne sonra 180 derece dön, git Esad’ın korumalığını yap. İdlib’e giriş öyle, bizim askerler Esad’in arzu ettiği stratejinin gereğini yapıyorlar, İdlib’e giderek" 

- "Türkiye’nin izlediği yanlış politika nedeniyle Rusya Suriye’nin en önemli aktörü ve Esad’ın sırtını dayadığı tek ülke haline geldi. Kaybeden oradaki Türkmenler ve Türkiye oldu. Bunların hepsi düzelebilir. Dış politikadaki hataların giderilmesi zamana bağlıdır. İçeride siyasi partiler kavga eder ama hemen barışabilir. Dış politika böyle değil" 

- "(CHP Milletvekili Berberoğlu’nun tutukluluğu) Ortada hiçbir suç da yok ama siz müebbete mahkum ediyorsunuz, iyi niyet nedeniyle de 25 yıl cezaya. İnsaf denen bir şey var. Doğal olarak istinaf mahkemesi bozdu. Bizi şaşırtan şu. Karar bozuluyor ama tutukluluğa devam. Bu da bir başka facia"

Google+ WhatsApp