CHP İl Başkanı Mustafa Ayan:

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan:

CHP İl Başkanı Mustafa Ayan:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, Diyarbakır’ın Sur İlçesinde teröristlerin saldırısı sonrası Şehit düşen Kayseri’nin Bünyan İlçe nüfusuna kayıtlı Muzaffer Can Ersoy’un acı haberinin yalnızca baba ocağına değil, tüm insanlığın yüreğine düştüğünü söyledi.
CHP İl başkanı Mustafa Ayan, Diyarbakır’ın Sur İlçesinde, yaşanan hain saldırıda şehit olan 2 Özel Harekat Polisinin şehit edilmesi olayının ardından bir açıklama yaptı. Ayan yaptığı açıklamada, “Ne oldu da 7 Haziran seçimlerinin ardından bir anda Polisimiz, askerimiz, evlatlarımız şehit edilmeye başlandı?” diye sordu.
Ayan açıklamasında şunları söyledi; “Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Her sabah uyandığımda ilk işim haberlere bakmak oluyor. Haberlere bakarken Allaha adeta yalvarıyorum. ‘Ne olur Allahım bir şehit haberi daha almayalım!’ diye. Maalesef bu sabah haber bültenlerine baktığımda Diyarbakır’ın Sur İlçesinde bir hain saldırının daha yaşandığını ve 2 Özel Harekat Polisinin şehit düştüğünü gördüm! Yüreğim yandı. Şehit polislerimizden Muzaffer Can Ersoy Bünyan ilçe nüfusumuza kayıtlı olduğunu bilgisine ulaştım. Sabahın erken saatlerinde Ersoy’un Bünyan’daki baba ocağına acı haber verildi ve ateş düştü! Aslında bu acı haber ve ateş bütün insanlığın yüreğine düştü. Yetmedi mi daha? Diye sorası geliyor insanın. Aslında sorulacak çok soru var ama en çok merak ettiğim soru şudur, ne oldu da 7 Haziran seçimlerinin ardından bir anda Polisimiz, askerimiz, evlatlarımız şehit edilmeye başlandı? İnsan kanı ve canı üzerinden siyaset yapan her kimse eğer onlara Milletimiz en ağır cevabı elbet bir gün verecektir. Ulusal birlik ve beraberliğimize gölge düşürenler bilmelidir ki hiçbir şekilde amacınıza ulaşamayacaksınız! Şehidimizin 6 aylık kızı Zeynep’in babasız kaldığını sananlar unutmasın ki bütün milletimiz Zeynep’imize babalık yapmaya hazırdırlar. Şehidimiz yarın öğle namazına müteakip Bünyan’da defnedilecektir. Bizlerde Cumhuriyet halk partililer olarak törene katılarak acıyı paylaşacağız.”

Google+ WhatsApp