CHP Kayseri İl Başkanlığı’ndan Pınarbaşı seçimleri için iptal kararına itiraz

CHP Kayseri İl Başkanlığı’ndan Pınarbaşı seçimleri için iptal kararına itiraz

CHP Kayseri İl Başkanlığı, Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu'nun iptal ettiği belediye başkanlığı seçimleri için İl Seçim Kurulu'na itiraz başvurusunda bulundu.

Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde CHP'li aday Deniz Yağan 5 bin 82 oyla seçimi önde bitirdi. MHP'nin adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy aldı. MHP'li yetkililer, mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu 6 'evet', 1 'ret' oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçimlerin, 2 Haziran'da tekrarlanacağı açıklandı. CHP Kayseri İl Teşkilatı, Pınarbaşı ilçesinde iptal edilen seçimlerle ilgili İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtiraz için CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan ve partililer İl Seçim Kurulu binası önüne geldi. Yapılan itiraz öncesi basın açıklamasında bulunuldu.
 
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERHAN ADEM: “DENİZ BAŞKANIMIZIN KAZANMIŞ OLDUĞU BİR YARIŞI GASP EDİLMEK ÜZEREDİR”
Seçimde halkın takdiriyle başkan adaylarının kazandığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "31 Mart'ta yapılan seçimde Pınarbaşı'nda halkın teveccühüyle seçilen Deniz Başkanımız maalesef hem MHP ilçe başkanı hem belediye başkanı adayının baskılarıyla ilçe seçim kurulu ve hakim üzerine yaptığı darp girişimi sonucunda, hakimin aldığı bir karar var. Maalesef, Deniz Başkanımızın 319 oyla açık bir şekilde kazanmış olduğu bir yarışı gasp edilmek üzeredir. Biz buna müsaade etmeyiz. Nedeni şu, ıslak imzalı belgeler elimizde. MHP'nin sandıktaki görevlisi imzasını atmış, İYİ Parti'ninki atmış, diğer siyasi partilerin temsilcileri tutanağa imzayı atmış. Tutanaktaki sonuçlarla, oy çuvallarındaki çıkan sonuçlar birebir örtüşüyor. İtiraz ediliyor. Tekrar sayılıyor. Birebir örtüşüyor. Demek ki burada bir gasp yok. Burada Deniz Başkanın belediye başkanlığını kazandığının açık belgesi vardır. MHP milletvekilinin de etkisi olduğu biliniyor. Biz burada ne hakkımızı yediririz ne de hak yeriz arkadaşlar. Bizim hakkımızı bize teslim edin. Halkın iradesine ipotek koymayın. Halk kararını vermiş. Seçimde oyunu kullanmış, oy sayımı yapılmış, itirazlar olmuş. Tekrar sayılmış, tekrar Deniz Başkanımız 319 oyla seçilmiş. Hakkımızı verin, biz hakkımızı istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ AŞKIN GENÇ: “KIYMETLİ BAŞKANIMIZ SEÇİMİ 2 KEZ KAZANDI”
 
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, “Kıymetli Başkanımız bir önceki seçimi de kazanmıştı, 31 Mart’ta da kazandı. Bu seçimi 2 kez kazandı. Ama geçen seçimlerde bir şekilde gaspa uğradı. Seçimin başından sonuna kadar kıymetli başkanımız en az 300 oyla önde götürdü. Bu adliyenin bilgisayarlarında da mevcut. Haber ajanslarında da mevcut. Kıymetli başkanımız hiçbir zaman yüzde 2'nin altına düşmedi. İlçe seçim kurulunun verdiği kararı kınıyorum. Ben bu kararın İl Seçim Kurulu tarafından düzeltileceği kanaatindeyim” açıklamasında bulundu.
 
FEYZULLAH KESKİN: “31 MART’TA HALKIN İRADESİNE RESMEN DARBE VURULDU”
CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ise, “31 Mart’ta halkın iradesine resmen darbe vuruldu.
Belediye Başkanlığı masa başında kaybettirildi. Pınarbaşı ilçe örgütü bu sefer masa başında kaybetmeyeceğiz diye 36 saat, 40 saat uyumadan milletin iradesine sahip çıkmıştır. İstanbul seçimleri sonuçlanmıştır ama halen Pınarbaşı seçimleri sonuçlanmamıştır. Neden biliyor musunuz? Kabullenemiyorlar. Bunun bir hizmet yarışı olduğunu bilmiyorlar, bunun hizmet yarışı olduğunu bilmiyorlar” dedi. 
 
CHP PINARBAŞI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAĞAN: “BİZİM HİLE YAPMADIĞIMIZ KANITLANDI”
CHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan, “Bizim hile yapmadığımız kanıtlandı. Bunlara rağmen seçim iptal edildi. Halkımızın iradesiyle almış olduğumuz seçim tekrar Baki Ersoy’un zorbalığı ile elimizden alınmak isteniyor. Onlar 14 sandık üzerinden itirazda bulunmuşlardı. İtiraz edilen bu Seçim Kurulu müdürü ile hakimi ile ve 6 siyasi partinin temsilcisi önünde açıldı. Hiçbir hilenin olmadığı belli oldu. Netice itibariyle sayımlar yapıldı. Parti temsilcilerinin avukatlarının imzası ile hile olmadığı kayıt altına alındı ama bir gün sonra tekrar itiraz ettiler. İtiraz ettikleri sandıklarda kendileri öndeydi.  Bizim hile yapmadığımız kanıtlandı. Bunlara rağmen seçim iptal edildi” ifadesinde bulundu.  Partililer slogan atıp Deniz Yağan adına tezahüratte bulundu.

Google+ WhatsApp