CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Sunu: “Cumhuriyet değerlerimizi korumak için, haydi kadınlar sandığa”

CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Sunu: “Cumhuriyet değerlerimizi korumak için, haydi kadınlar sandığa”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Kadın Kolları İl Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu, kadınlar başta olmak üzere bütün seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı 2. Tur seçiminin ülke geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Sunu, “Cumhuriyet değerlerimizi korumak için, Haydi, kadınlar sandığa! Sandıklara sahip çıkalım. Hayatlarımıza, haklarımıza hayallerimize sahip çıkalım” açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından seçim çadırlarında eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Kayseri Kadın Kolları İl Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu, Bürüngüz Camii önünde bulunan CHP seçim çadırında açıklamalarda bulundu. 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı 2. Tur seçimine 2 gün kaldığını söyleyen Sunu, seçimin bir referandum niteliğinde olacağını ifade etti. 
Cumhur İttifakı’nın kadın düşmanı koalisyona dönüştüğünü iddia eden Sunu, “Bu seçim özellikle Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yarısını oluşturan biz kadınlar için hayati öneme sahiptir. Cumhur İttifakı adeta bir kadın düşmanı koalisyonuna dönüştü. Kadınların kazanılmış tüm haklarına göz diken Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan HÜDA-PAR'ın Meclis'e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu. Meclis'te temsil hakkı kazanan bu zihniyet planlarını alenen ilan etti. Gelin bu iki siyasi oluşumun inşa etmeye çalıştıkları Türkiye'ye bir kez daha yakından bakalım, demokrasiye savaş açtılar: Cumhuriyet'e savaş açılarak parlamenter sistem eleştirisi yapıldı. Tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği kaos yok sayılarak, parlamenter sistemin çözümsüzlük yarattığı iddia edildi. Katılımcı demokrasi hedef tahtasına konuldu. Kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak görenler yeni Anayasa yazmaktan bahsetti. Unuttukları bir gerçek var ki; yeni Anayasa'yı 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde biz hazırlayacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle demokratik, laik, sosyal hukuk devletini yeniden inşa edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
‘KADINLARIN YAŞAM HAKKI GASP EDİLİYOR’
 
Karma eğitimin de tehdit altında olduğunu savunan Sunu, “Karma eğitim tehdit altında. Kız çocuklarının erken yaşta zorla evlendirilmesinin önünü açmak isteyenler, karma eğitimin zorunluluktan çıkarılmasını istiyor. Eğitimin Anayasal bir hak olduğu gerçeğini her fırsatta yüzlerine vurmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim hakkının gasp edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Kadınların yaşam hakkı gasp ediliyor, Kadın erkek eşitliğine inanmayan HÜDA PAR, kadınların kazanılmış bütün haklarına göz dikti. ‘Kadınların çalışma şartlarının fıtrata uygun hale getirilmesi’ isteniyor. Eşit işe eşit ücretin alınmadığı, her üç kadından birinin işsiz olduğu ülkemizde hangi fıtrattan bahsediyorlar? Kadınların kayıt dışı istihdama itildiği yetmezmiş gibi kadınlar sadece hemşire, kadın hastalara bakan hekim ya da kreş öğretmeni olabilir demek istiyorlar. Mesleğin cinsiyeti olmaz. 6284 budanmak isteniyor, İstanbul Sözleşmesi bir gecede hukuksuzca fesih edilirken 6284 sayılı kanunun yürürlükte olması gerekçe gösterilmişti. Şimdi de 6284 işlevsiz hale getirilmeye çalışılıyor. Kadına yönelik şiddetle etkin bir mücadele yürütmeyenler yasal korunağımızı elimizden almak istiyor. Günde en az iki kız kardeşimizin hayattan koparıldığı bu düzende yasal hiçbir hakkımızın budanmasına asla izin vermeyeceğiz. Yoksulluk nafakası kaldırılmaya çalışılıyor, Şiddet mağduru olan kadınların boşanmasının önünü kesmek, boşandığında da ailesinin evine dönmesine mecbur etmek adına yoksulluk nafakası kaldırılmak isteniyor. Kadın işe girdiğinde, evlendiğinde kesilen bu nafaka ömür boyu ödeniyormuş gibi yanlış bir algı ile kadınların ekmek parasına göz dikiliyor. Biz, yürütülen bütün bu kara propagandalara rağmen nafaka hakkımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yalnız ve bekâr kadınları sahiplendirilecek, Biz bu ifadeleri söylerken utansak da kadın düşmanı zihniyet bu sözleri "müjde" diye ilan edebiliyor. Kadınlar bir sokak hayvanı gibi sahiplendirilmek isteniyor. Sosyal bir hukuk devletinde yaşadığımız gerçeğini yok sayanlar kadınları sahiplendirme hadsizliğinden bahsediyor. Biz kimsenin sahiplenebileceği bir mal ya da hayvan değiliz. Medeni kanun tehdit altında: Medeni Kanun ile kazandığımız hakları elimizden almak istiyorlar. Çok eşliliği özendirmeye çalışıyorlar. Eşit yurttaşlık hakkımızı gasp ederek ikinci sınıf vatandaş olalım istiyorlar” ifadelerini kullandı. 
 
‘HAYATLARIMIZA, HAKLARIMIZA VE HAYALLERİMİZE PRANGA VURULMAK İSTENİYOR’
 
Hayatlara, haklara ve hayallere pranga vurulmak istendiğini dile getiren Sunu, “Daha mazbatasını bile almadan kadın düşmanlığını ortaya koyan Cumhur İttifakı milletvekillerinin Meclis'te nasıl bir yol izleyeceği ortada. Küskün, bezgin, umutsuz olduğunu ifade ederek sandığa gitmemeyi düşünenler varsa, neyle karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha görsün. Bugünümüz ve yarınımız tehdit altındadır. Hayatlarımıza, haklarımıza ve hayallerimize pranga vurulmak isteniyor. Eve mahkûm olduğumuz, eğitim dışına itildiğimiz, çalışma hayatından soyutlandığımız, toplumsal yaşamdan dışlandığımız bir hayat dayatılmak isteniyor. Kadınların göklerde yükselmeyi hak ettiği Atatürk Türkiye'sinden sahiplendirilmesi gereken bir Türkiye'ye dönüştürülmek isteniyor. 1920'li yıllarda Türk kadınları hâkim, öğretmen, mühendis, pilot olabilirken, 21. yüzyılda çalışma hakkımızı elimizden almak istiyorlar. ‘Taliban'ın inancıyla ters yanımız yok’ diyen Erdoğan, yanına aldığı müttefikleriyle kadınların kız ve çocuklarının eşit yurttaşlık hakkına göz dikiyorlar. Eşitsizlik öylesine derinleşti ki; hukuken kadın erkek eşitliğini savunması gereken AYM üyesi ‘kadın-erkek eşitliği modern hurafedir’ diyebiliyor. Kurdukları hukuk sistemlerinde katiller ceza indirimleri ile ödüllendiriliyor. Ülkemizde artık çocuklar ve kadınlar güvende değil. Afganların ve Pakistanlıların Türkiye'ye gelmeden önce internette arama motorundan ‘Türk kızları, Türk çocukları’ gibi aramalar yaptığını dehşetle öğrendik” diye konuştu. 
 
‘HAYDİ, KADINLAR SANDIĞA’
 
Sadece oy kullanmak değil sandıklara da sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Sunu, sandık çağrısı yaptı. Sunu şunları söyledi: “Sandıklara gitmek, oy kullanmak zorundayız. Sadece oyumuzu kullanıp dönmek de yetmiyor, sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Millet İttifakı olarak sandık güvenliği konusunda tüm tedbirlerimizi aldık. Haydi kadınlar, sandığa... Kadınların yaşam hakkı için, Medeni Kanun ile elde ettiğimiz haklarımızı korumak için, 6284 sayılı Kanun'un yürürlükte kalması için, Çocuklarımızın zorla ve erken yaşta evlendirilmemesi için, Gençlerin aydınlık yarınları için, İstihdam dışına itilmememiz için, Haklarımızı aradığımızda hakarete uğramamak için, Hak, hukuk, adalet için, Demokrasi için, Cumhuriyet değerlerimizi korumak için, Haydi, kadınlar sandığa! Sandıklara sahip çıkalım. Hayatlarımıza, haklarımıza hayallerimize sahip çıkalım.”

Google+ WhatsApp