CHP’li Ünalmış’tan Erdoğan mitingine işçi taşınıyor iddiası

CHP’li Ünalmış’tan Erdoğan mitingine işçi taşınıyor iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlemiş olduğu miting alanına fabrika işçilerinin zorla götürüldüklerini iddia eden CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin; Yüzlerce otobüslerle meydana işçileri ve emekçileri getirdiler. Bu gelen işçilerin içinde AKP’ye oy vermeyecek bir sürü insan olmasına rağmen işten çıkartılmak korkusuyla meydana gelmek zorunda bırakıldılar. Bu tür kalabalık toplanmasını CHP Kayseri il örgütü olarak kınıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenledi. CHP Kayseri il başkanlığı tarafından atılan iddiaya göre mitinge fabrikalardan servislerle zorla işçi getirildiği iddia edildi.
 
Fabrika işçilerinin zorla miting alanına götürüldüklerini iddia eden CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin; “ Bugün AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de mitingi var. Mitingi kalabalık olmama korkusuyla fabrikalarda özellikle işçilerin ve emekçilerin zorla miting alanına taşımaya başladılar. Yüzlerce otobüslerle meydana işçileri ve emekçileri getirdiler. Bu gelen işçilerin içinde AKP’ye oy vermeyecek bir sürü insan olmasına rağmen işten çıkartılmak korkusuyla meydana gelmek zorunda bırakıldılar. Bu tür kalabalık toplanmasını CHP Kayseri il örgütü olarak kınıyoruz” dedi.
 
İktidarın zulmünün işçilerin üzerinde olduğunu iddia eden CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış; “21 Mart 2024 tarihinde Organize Sanayi Bölgesindeyiz AKP'nin mitingi için şu anda işçiler mesai saatleri daha uzun süre olmasına rağmen şu anda zorla buradan mitinge götürülüyorlar. Organize sanayiden buraya getirilen Erciyes Anadolu Holding işçileri ve birçok fabrika işçileri zorla burada Melikgazi Emniyetinin biraz ilerisinde bulunan bu toplanma alanında bırakılıyor ve burada anonslar eşliğinde toplu bir şekilde miting alanına doğru götürülüyor. Bizim partimizin sosyal medya hesaplarımızda işçilerin zorla getirildiğine, eğer katılamazlarsa disiplin yaptırımı uygulanacağına dair birçok mesaj gelmişti. Bizde bize gelen ihbarlar doğrultusunda söylenen yerlere geldik ve o mesajların doğru olduğunu tespit ettik, birçok işçi arkadaşımızla görüştük. Onlar kendilerinin buraya zorla getirildiğini eğer götürülmezlerse el altından sopa gösterildiğini söylüyorlar. Ama seslerini de çıkartamıyorlar haklı olarak çünkü ekmek parası olarak düşünüyorlar. Kendilerince haklılar, çünkü işin sonunda işlerinden olmak ya da disiplin cezası almak var. Dolayısıyla bu iktidarın zulmü işçiler üzerinde kendilerini gösteriyor, maalesef Kayseri bunun bir örneğini yaşıyor” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp