Çocuk Esirgeme Kurumu´ndan Silah Zoruyla Çocuk Kaçırdılar

Bahçelievler´deki Çocuk Esirgeme Kurumu´ndan 3 gün önce silah zoruyla 2 yaşında bir çocuk kaçırıldı. Zanlılar Tekirdağ´da bir villada yakalanırken, küçük çocuğun 3 ay önce de anne ve babası tarafından

Bahçelievler´deki Çocuk Esirgeme Kurumu´ndan 3 gün önce silah zoruyla 2 yaşında bir çocuk kaçırıldı. Zanlılar Tekirdağ´da bir villada yakalanırken, küçük çocuğun 3 ay önce de anne ve babası tarafından bu kişilere satılacağı ihbarının ardından Çocuk Esirgeme Kurumu´na yerleştirildiği bildirildi.
Henüz 2 yaşında olan Yağmur´un yaşadığı dram 3 ay önce başladı. İddialara göre, Tülin G. ve Şahin K.´nın yasak aşk sonucu dünyaya gelen kızları Yağmur´u Senem K. ve Ramazan K. çiftine satacakları ihbarı polisi harekete geçirdi. Bunun üzerine ihbarı değerlendiren polis ekipleri Senem K. ve Ramazan K.´yı gözaltına alırken, küçük Yağmur´u ise Bahçelievler´deki Çocuk Esirgeme Kurumu´na yerleştirdi. Soruşturma sürerken serbest kalan Ramazan K. ve Senem K., küçük Yağmur´u almak için tekrar harekete geçti. Bahçelievler´deki Çocuk Esirgeme Kurumu´na gelen Ramazan K. ve Senem K., çocuğu görme bahanesi ile içeri girdi. Bu sırada iddiaya göre Ramazan K., yanındaki silahı güvenlik görevlilerine doğrultarak küçük Yağmur´u alıp beyaz bir araçla olay yerinden ayrıldı.

ZANLILAR VİLLADA YAKALANDI
Bahçelievler´deki Çocuk Esirgeme Kurumu´nda yaşanan kaçırma olayının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü´ne bağlı ekipler harekete geçti. Önce Ramazan K.´nin kullandığı aracın plakasını tespit eden ekipler, daha sonra çevredeki illerle bağlantıya geçerek, aracın peşine düştü. Olayda kullanılan otomobilin Tekirdağ´a giriş yaptığının belirlenmesi üzerine İstanbul´dan yola çıkan ekipler, Tekirdağ´da geniş çaplı bir araştırma yaptı. Araç son olarak Süleymanpaşa semtinde bir villanın önünde tespit edildi. Villaya operasyon yapan ekipler, olaya karışan Ramazan K. ve Senem K.´yi yakınlarının villasında küçük Yağmur´la birlikte buldu. Operasyon kameralar tarafından da görüntülendi. Küçük Yağmur´u kucağında tutan Senem K. ağlayarak çocuğu vermek istemezken, ekipler şüphelileri gözaltına aldı. Senem K. villadan çıkarılırken bir yakını, "Ağlama Senem ağlama boşver. `İstiyorlarsa ver´ dedim" şeklinde Senem K.´yı teselli etmeye çalıştı.
Zanlılar, daha sonra İstanbul´a getirilerek Çocuk Şube Müdürlüğü´nde sorguya alındı. Yapılan incelemeler neticesinde Ramazan K. ve Senem K.´nın hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıka kaydının olduğu tespit edildi. Küçük Yağmur´un annesi Tülin G.´nin de sabıka kaydının olduğu öğrenilirken, babası Şahin K.´nin gasp suçundan cezaevinde olduğu belirtildi.
Çocuk Şube Müdürlüğü´nde sorgulanan zanlılar, daha sonra Çağlayan Adliyesi´ne sevk edildi.
(ME-ÇK-CC-Y)

22.10.2014 14:20:37 TSI

Google+ WhatsApp