Cü´de `her Yönüyle Maragalı Abdülkadir´ Paneli Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi´nde (CÜ) `Her Yönüyle Maragalı Abdülkadir´ uluslar arası paneli düzenlendi. Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen panele Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk

Cumhuriyet Üniversitesi´nde (CÜ) `Her Yönüyle Maragalı Abdülkadir´ uluslar arası paneli düzenlendi.
Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen panele Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Faruk Kocacık, kendi döneminin önemli isimlerinden olan Abdülkadir Meragi adına bir panel düzenlenmesinin oldukça anlamlı olduğunu söyledi.
Panelin oturum başkanlığını yapan Edebiyat Fakültesi Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Mehmet Arslan, konuşmasına Abdülkadir Meragi´nin hayatını anlatarak başladı.
Arslan, "UNESCO, İran´ın önerisi ve Azerbaycan ile ülkemizin desteğiyle Abdülkadir Meragi´nin önemli eseri Makasıdü´l Elhan´ın yazılışının 600´üncü yıldönümü nedeniyle anma ve kutlama yıldönümleri arasına, Abdülkadir Meragi´yi de aldı. Bizde üniversitemizde böyle anlamlı bir panel gerçekleştirmek istedik" dedi.
Panel, plaket töreninin ardından sona erdi.
(UY-AÖ-Y)

17.10.2014 11:48:08 TSI

Google+ WhatsApp