Cumhurbaşkanı Erdoğan: “OHAL ilan ediyoruz, okullar 20 Şubat’a kadar tatil edildi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “OHAL ilan ediyoruz, okullar 20 Şubat’a kadar tatil edildi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 10 ilde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiğini ve bu illerdeki okulların da 20 Şubat’a kadar tatil edildiğini açıkladı.

Önceki gece ve dün öğle saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremler, Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana illerinde yıkıma sebep oldu. Kayseri’den de şiddetli şekilde hissedilen depremle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. 
 
OHAL İLAN EDİLDİ
 
Kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke genelindeki bütün okulların 13 Şubat’a kadar tatil olduğunu belirtirken, depremden etkilenen afet bölgesi 10 ilde okulların 20 Şubata kadar tatil edileceğini açıkladı. 
 
Erdoğan, bu 10 ilde olağanüstü hal ilan edildiğini de duyurdu. Erdoğan, “Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz. Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa’nın 119’uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hal ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve üç ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
CAN KAYIPLARINI DA AÇIKLADI
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme ilişkin son bilgileri de aktardı. Erdoğan “3 bin 549 can kaybı, 22 bin 168 yaralımız var. Bununla birlikte, yaşadığımız deprem afetinin ve etkilerinin vahameti, fevkalade tedbirler almamızı zorunla hale getirmektedir” dedi.

Google+ WhatsApp