CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SİZ BU MİLLETİN ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SİZ BU MİLLETİN ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi biz İkizdere’de lojistik tesislerini yapıyoruz. Bunlar Ankara’dan çıkıp geliyor, bu tesisin yapımını durdurmak için gayret sarf ediyorlar. Türkiye’nin değişik yerlerinden ne kadar sol ve komünist varsa alıp buraya geliyorlar, neymiş, bizim önümüzü keseceklermiş. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Biz bu tesisleri yapacağız, bu tünelleri yaptık ve yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez. Yeter ki milletimiz dimdik ayakta dursun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de, İyidere-İkizdere karayolu ile Hurmalık Tünel Projeleri ve bağlantı yolları açılış törenine katıldı. Törene, Erdoğan’ın yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Çiğdem Karaaslan, Nurettin Canikli ile Rize Valisi Kemal Çeber katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, İyidere-İkizdere yolu ile Hurmalık 1 ve 2 tünellerinin hayırlı olmasını temenni etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yol Avrupa’dan gelip Orta Asya’ya uzanan, Kafkasya koridorunun en önemli güzergahlarından birinde yer almaktadır. Aynı şekilde bu proje Rize- Mardin hattındaki kuzey-güney ulaşım aksının da en kritik noktasında yer almaktadır. Aynı şekilde bu proje Rize-Mardin hattındaki ciddi zorlukların yaşandığı bu bölge artık güvenli, konforlu ve hesaplı bir sürüşle geçilecektir. Tüm bu yolların bugün yaklaşık 31 kilometresini hizmete alıyoruz, kalanı da en kısa sürede tamamlayıp, trafiğe açacağız. İyidere Lojistik Limanı’nın da devreye girmesiyle çok sayıda firma burada üretime başlayacaktır. Doğu Karadeniz’in, yavaş yavaş şekillenmeye başlayan büyük ekonomi potansiyelinin alt yapısını şimdiden kurmuş oluyoruz. Sanayisiyle ve turizmiyle giderek gelişen bu bölgemizde yaptığımız her yatırımın ülkemize çok ciddi geri dönüşleri olacağından şüphe duymuyoruz. En zor şartlarda da fevkalade başarılara imza atan Karadenizli hemşehrilerimin bu imkanları en iyi şekilde değerlendireceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Google+ WhatsApp