‘Cumhuriyete Doğru’ tiyatro oyunu Kayseri’de sahnelendi: Seyirciler duygusal anlar yaşadı

‘Cumhuriyete Doğru’ tiyatro oyunu Kayseri’de sahnelendi: Seyirciler duygusal anlar yaşadı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Cumhuriyetin 100. Yılı projeleri kapsamında ‘Cumhuriyete Doğru’ adlı tiyatro oyunu Kayseri’de izleyicilerle buluştu. Seyircilerin duygusal anlar yaşadığı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

 
T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. Yılı projeleri kapsamında Vakıfbank ana sponsorluğunda ‘Cumhuriyete Doğru’ adlı tiyatro oyununu hazırladı. 25 Kasım Cumartesi günü, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımlarıyla Ankara MEB Şura Sahnesi’nde perdelerini açan oyun, Millî Mücadele’nin sembolü olarak belirlenen güzergahtaki ilk Türkiye turnesini 28 Kasım – 26 Aralık tarihleri arasında sırasıyla Samsun, Ordu, Trabzon, Erzurum, Sivas, Tokat, İzmir, İstanbul ve Ankara’da izleyiciyle buluşan tiyatro gösteriminde, vatandaşların büyük ilgisi ve beğenisiyle izlendi. Bugün de Kayseri’de sahnelenen oyun vatandaşlara duygusal alanlar yaşatırken büyük beğeni topladı. 
En büyük bayramın Cumhuriyet Bayramı olduğunu söyleyen Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılındayız anlamlı bir program oldu. 29 Ekim’de Türkiye’de cumhuriyetimizin 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutladık. Bizim için en büyük bayramdır Cumhuriyet Bayramı” dedi. 
 
‘BU OYUNU İZLEMEK BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI’
 
Bu oyunun izlemenin çok anlamlı olduğunu dile getiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Bu oyunu izlemek benim için çok anlamlı. Türkiye’nin en önemli tiyatro sanatçılarının rol aldığı bir oyun. Bende ayrıca tiyatroyu çok severim. Güzel bir akşam olacak, özlemiştik. Seçim sürecinde de bizim için dinlence olacak” şeklinde konuştu. 
 
‘ÇOK GURUR VERİCİ BİR ETKİNLİK’
 
Oyun öncesi sahnelenecek tiyatro hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı programları çerçevesinde Türkiye Yüz Yılı projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığımızın tüm ülke genelinde koordinasyonunu yaptığı ‘Cumhuriyet Doğru’ tiyatro oyunu grubu bugün ilimizde. Çok gurur verici bir etkinlik. Milli birlik ve beraberliği sağlama, tesis etme, cumhuriyetin değerlerini tekrardan hatırlatma, bağımsızlığımızın ne kadar kutsal olduğunu bu oyunla birlikte mesajını alacağız” şeklinde konuştu. 
 
‘HEPİMİZ ÇOK DUYGULANDIK’
 
Salonun oyun esnasında çok duygulandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Kelimeler kifayetsiz dedikleri bu olsa gerek. Salon bir duygu seline dönüştü. Cumhuriyetimizin kuruluş döneminde ülke olarak yaşanan duyguların tekrardan burada hatırlanması muhteşemdi. Üzerimizde yaşadığımız vatanımız bizim için en büyük nimetlerden biri. Bugün ki oyun gerçekten de muhteşemdi. Salon büyük bir coşkuyla bu oyuna eşlik etti. Hepimiz çok duygulandık. Çünkü bizi biz yapan değerleri tekrardan yaşamak, hissetmek, bunları görmek muhteşemdi. Kendimi kelimelerle ifade edemiyorum hala oyunun etkisindeyim. Yaklaşık bin 600 kişi takip etti. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak geleceğe emin adımlarla yürümemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
 
OYUNUN KONUSU 
 
Oyun bir öğretmenin şehitliği ziyaret ederek 10 yaşındaki öğrencisi Ali’ye, Cumhuriyetin nasıl ilan edildiğini anlatması ile başlıyor. Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara’da Büyük Millet Meclisi'ni kurması ile devam eden süreçte, Millî Mücadele kahramanlarının ve Türk Halkı’nın tek yumruk oluşu ve kanlarının son damlasına kadar savaşarak milli mücadeleyi nasıl kazandığı konu ediliyor. Tiyatro oyunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan edişi ile tamamlanıyor.

Google+ WhatsApp