CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANILDI

CUMHURİYET’İN 100’ÜNCÜ YILINDA GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümü anma programına katılan Başkan Büyükkılıç, “Atatürk’ün çağdaş uygarlık düzeyine çıkma hedefi doğrultusunda ülkemizi eserlerle, yatırımlarla donatarak, dünya barışına da katkı sağlama bağlamında yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 100 yaşına giren Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85’inci yıl dönümünde düzenlenen anma programına katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85’inci vefat yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda anma töreni gerçekleştirildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de düzenlenen anma töreni, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Törende, Atatürk’ün 85 yıl önce ebediyete irtihal ettiği saat olan 09.05’te siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayraklar yarıya indirilirken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek, “Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım’da da Cumhuriyet’imizin kurucusu, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için Türkiye’nin tüm meydanlarında olduğu gibi Kayseri’de bu meydanda da atamızı anmak için toplandık” dedi.

“CUMHURİYET’İMİZİN KURUCUSU BANİSİ, ÖNDERİMİZİ RAHMET, MİNNETLE ANIYORUM”

Gün boyu Atatürk’ü anmak için sunumlar, programlar, törenler olacağını belirten Vali Çiçek, şunları söyledi:

“Her 10 Kasım’da bu saatlerde tüm memlekette olduğu gibi Kayseri’de de büyük bir hüzün var. Büyük fedakârlıklarla, büyük mücadelelerle vatanın düşman işgalinden kurtarılışı, Cumhuriyet’in ilanı ve 85’inci yılında ebediyete irtihal eden atamızı rahmetle, minnetle anıyoruz. Buradan Kültür Müdürlüğü’nde atamızı anmak için öğrencilerimizin düzenlediği programa geçeceğiz, gün boyu okullarda da atamızın fikirlerini, bıraktığı eserleri, özellikle Cumhuriyet’imizi, bağımsızlığımızı anlatan sunumlar, programlar, törenler olacak. Cumhuriyetimizin kurucusu banisi, önderimizi rahmet, minnetle anıyorum.”

“SAAT 9’U 5 GEÇE YİNE ONU ANDIK, YİNE ONU ANIMSADIK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise burada yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. Vefatının 85’inci yıl dönümü vesilesiyle tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de saat 9’u 5 geçe yine onu andık, yine onu anımsadık. Böylece bir bakıma bağlılığımızı, minnetimizi bildirmiş olduk, rahmetle anıyorum” diye konuştu.

Atatürk’ün ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Büyükkılıç, “İnşallah onun önerdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkma doğrultusunda ülkemizi eserlerle, yatırımlarla donatarak, insanlığın huzurunu, konforunu, rahatını önemseyerek, dünya barışına da katkı sağlama bağlamında ülkemizin yapacağı çalışmalara her zaman destek vererek yolumuza devam diyor, tekrar rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp