Cumhuriyetin 91. Yıldönümü Devrek´te Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 91.Yıldönümü Devrek´te düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyetin 91. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak´ın Devrek İlçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kut

Cumhuriyetin 91.Yıldönümü Devrek´te düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
29 Ekim Cumhuriyetin 91. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak´ın Devrek İlçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama merasimine 28 Ekim tarihinde Atatürk Anıt´ına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumları ile başlanırken, 29 Ekim Çarşamba günü ise asıl etkinliklere geçildi. İlçe Kaymakamı Yakup Güney makamında protokol sırasına göre tebrikleri kabulünden sonra Cumhuriyet Alanındaki programa geçildi. Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından halkın ve öğrencilerin bayramı kutlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Yakup Güney davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, "Kıymetli çalışma arkadaşlarım, değerli öğretmenler, sevgili öğrenciler ve kıymetli Devrekliler, bugün milletimizin hak ve yetkisini elde ettiği, ülke yönetiminde söz ve karar sahibi olduğu günün, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk´ü, onun kahraman silah arkadaşlarını kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, sonsuz minnet ve şükran ve rahmetle anıyoruz. Milletimizin bağımsızlık savaşını kazanmasının ardından, demokratik açılımları mümkün kılacak şekilde, Büyük Atatürk´ün ileri görüşlülüğüyle kurulan Cumhuriyet, yönetim biçimi olmasının ötesinde, bir kalkınma ve modernleşme projesidir. 29 Ekim 1923´de Cumhuriyet resmen ilan edilmiş, bununla birlikte ülkede yaşayan halk teba olmaktan çıkarak vatandaş olmuştur. Ve bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları devletin yegane ve gerçek sahibidir. Demokratik Cumhuriyet, ırk, dil, din, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır" diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından şiir, resim ve koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi. Öğrencilerin şiir ve halk oyunlarının sergilemesinden sonra yine öğrencilerin, öğretmenlerin ve resmi kurum araçlarının gerçekleştirdikleri tören geçişi ile etkinlikler sona erdi.
Düzenlenen kutlama programına; Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutan Vekili Personel Üsteğmen Yıldırım Yörük, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İlçe Emniyet Müdürü Ali Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Tunçkaya, DMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sefa Kocabaş, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, TSO Başkanı Zekayi Bükrü, Muharip Gaziler ile diğer daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(FE-OA-Y)

29.10.2014 13:24:00 TSI

Google+ WhatsApp