Davutoğlu’ndan Erdoğan’a uyarı: Seçimlerin ertelenmesi sivil darbedir

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a uyarı: Seçimlerin ertelenmesi sivil darbedir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir video ile üniversitelerde uzaktan eğitime geçme kararıyla seçimlerin erteleneceği yönündeki söylentilere ilişkin bir video yayınladı

Bahçeli’ye: Bıktık sizin tehditlerinizden

MHP lideri Bahçeli’nin partisinin bugünkü grup konuşmasındaki üslubuna ilişkin Davutoğlu, “Yine aynı surat, yine aynı nefret dili, aynı tehditler” yorumunu yaptı.

Bahçeli’nin Babala TV’nin sahibi Oğuzhan Uğur ile Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent’i hedef almasına tepki gösteren Davutoğlu, “Bıktık sizin tehditlerinizden. Bıktık sizin öfkeli yüzünüzden” dedi

Şu acılar geçsin notları karşılıklı olarak paylaşacağız

Akşam saatlerinde Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Bahçeli gibi tehditkar bir dille konuştuğunu ifade eden Davutoğlu, Erdoğan’ın “Not tutuyoruz” çıkışına ise “Biz de not tutuyoruz. Şu acılar geçsin bu notları karşılıklı olarak paylaşacağız” yanıtını verdi.

Hiçbir dönemde eğitime ara verilmedi, şimdi de vermeyin

Erdoğan’ın açıklamalarında uzaktan eğitim kararı ile seçimlerin ertelenmesine ilişkin bir düzeltme beklediğini söyleyen Davutoğlu, bu iki konuda açıklama gelmemesine tepki gösterdi.

Üniversitelerde dönem sonuna kadar uzaktan eğitime geçilmesi kararına ilişkin Erdoğan’a seslenerek geri adım atılmasını beklediğini belirten Davutoğlu, dün kaleme aldığı ve YÖK Başkanı, Türkiye’deki tüm üniversitelerin rektörleri ile Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Başkanlığına gönderdiği mektubu anımsatarak Osmanlı’nın son döneminden bugüne hiçbir dönemde eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara vermediğine işaret ederek “Şimdi de eğitime ara vermeyin” çağrısını yineledi.

Uzaktan eğitim telafisi olmayan bir boşluk doğuracak

Pandemi nedeniyle zaten üniversitelerdeki yüz yüze eğitim öğretim çalışmalarının aksadığına vurgu yapan Gelecek Partisi lideri, “2019’da eğitime başlayan gençlerimiz bu sene mezun olurken sekiz dönemin dört dönemini uzaktan eğitimle geçirmiş olacaklar. Bu, uygulamalı alanlarda özellikle telafisi olmayan bir boşluk doğuracak. Tekrar bu kararınızı gözden geçirin. Depremzedeleri barındıracak alternatif imkanlar bulunur” diye konuştu.

Seçimlerin ertelenmesi sivil darbedir!

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın önceki gün dile getirdiği “Seçimler en az 6 ay ertelenmelidir” çıkışıyla Erdoğan’ın depremzedelerden “1 yıl süre istiyorum” açıklamalarına yönelik ise Davutoğlu, “Böyle bir acı dönemde seçimi erteleyerek bir müddet daha iktidarda kalma çabanız millete yapılabilecek en büyük zulümdür. Biz böyle acılı bir dönemde seçimi zihnimizden bile geçirmeyiz. Günü geldiğinde yapılır. Şimdi acıyı yaşamamız lazım. Ama siz ve sizin yakınınızdakiler, siz dolaylı olarak, sizin yakınınızdakiler doğruda ifadelerle seçimin ertelenmesi senaryolarını gündeme getiriyor. Yapmayın! Anayasal şartları çiğneyerek alacağınız her karar, YSK’yı kullanarak yönlendireceğiniz her adım sivil bir darbe niteliği taşıyacaktır ve bu kararı alanlar millet vicdanında da mahkum olur” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Şimdi işinize bakın, bırakın seçimleri!

Davutoğlu iktidara “Şimdi işinize bakın. Bırakın seçimleri ve işinizi yapın. Milletin ihtiyaçlarını karşılayın. Milletin alandaki ıstırabına ortak olun” şeklinde seslenirken konuşmasının sonunda şunları söyledi:

Biz buradayız!

“Aziz milletim, iktidardakiler kısa dönemli hesaplar içinde depremi bile istismar etmeyi, bunun için demokrasiye sivil darbe yapmayı bile düşünebilirler. Ama biliniz ki biz buradayız! Hem devleti ayağa kaldıracağız hem demokrasimizi ayakta tutacağız hem de milletimizin üzerindeki bu kara bulutların dağılması için gece gündüz çalışacağız.”

Google+ WhatsApp