Diyarbakır'da terör protestosunda olaylar çıktı

Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) öncülüğünde Ankara’daki bombalı saldırıyı protesto sırasında valilik tarafından yasaklanan ve halen operasyonların sürdüğü Sur ilçesine girmek isteyen gruba polis müdahale etti. Taş yağmuruna tutulan polisler havaya ateş açtı.

DTK tarafından organize edilen ve bazı sivil toplum kuruluşları üyelerinin de destek verdiği barış yürüyüşü sonrasında olaylar çıktı. Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda toplanan grup, STK temsilcilerinin öncülüğünde İstasyon Meydanı’na yürüdü. Burada siyasi parti başkanları tarafından açıklamalar yapıldı. Düzenlenen yürüyüşe Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Fırat Anlı, Gültan Kışanak, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, spor dernekleri, Diyarbakırspor Azrailler grubu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen barış yürüyüşünün ardından bir grup, Bağlar ilçesi İstasyon Meydanı’ndan Sur ilçesine doğru harekete geçti. Çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte Trafik Bahçesi bölgesinde bir araya gelen grup, operasyonların devam ettiği Sur ilçesine doğru harekete geçti. Polis ekiplerinin trafiği açmaları yönündeki uyarılarına aldırış etmeyen grup, Şeyh Said Meydanı’nda toplandı. Grup, burada Diyarbakır Valiliği tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve operasyonların sürdüğü mahalleye girmek istedi. Polisin uyarısına aldırış etmeyen grup, taşlarla bariyerleri yıkmaya çalıştı. Polis, grubun taşlı saldırısına karşı biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Grubun taşlaması üzerine polis bu kez havaya ateş açtı. Grup polisin müdahalesi ile dağılırken, ara sokaklarda bariyerler kurdu. Bölgede gerginlik sürüyor. 

YÜZLERİ MASKELİ GRUP OTOBÜSÜ YAKTI

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yüzleri maskeli bir grup, içerisinde yolcuların da bulunduğu bir otobüsü molotof bombası atarak yaktı. Yolcuların ve şoförün canını zor kurtardığı olayda otobüs kullanılamaz hale geldi.
Edinilen bilgilere göre olay, merkeze bağlı Bağlar ilçesi Sento Caddesi’nde meydana geldi. Yüzleri maskeli bir grup caddeye barikat kurdu. Grup, yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Araçların geçişine izin vermeyen grup, daha sonra yolu tamamıyla kapattı. Burada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu öğrenilen bir yolcu otobüsünü durdurarak yolcuları aşağı indiren grup, daha sonra molotof bombası atarak otobüsü yaktı. Yolcuların sağa sola kaçıştığı olayda otobüs alev topuna döndü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Polisin müdahalesi ile grup dağıldı. Yol güvenliği alan polis, daha sonra itfaiye ekiplerine haber verdi. Alev topuna dönen otobüs, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Olayda yanan belediye otobüsü kullanılamaz hale geldi. 

Google+ WhatsApp