En ağır cezayı almasını istiyorum

En ağır cezayı almasını istiyorum

İş çıkışı eski sevgilisi tarafından öldürülen Edanur Çoban’ın cinayet zanlısının yargılandığı davanın duruşmasından sonra konuşan baba Çoban, “En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Edanur Çoban’ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili G.Ç.’nin yargılanmasına devam edildi. Bugün görülen ikinci duruşma sonrası Edanur Çoban’ın babası Akın Çoban ve avukat Merve Akıllı açıklamalarda bulundu. Baba Akın Çoban konuşmasında, “Duruşma büyük ihtimalle sağlık raporunun gelmesinin ardından sona erecek. İnşallah gün yüzü görmez. Allah inşallah gün yüzü göstermez. Yüce Türk milletinin adaletine güveniyoruz. Olaydan önce araştırmalar yapmış. ‘Öldürürsem ne kadar yatarım’ araştırması yapmış. Kızımı katlettikten sonra namaz kılmış. Bu namaz cenaze namazı mıydı, şükür namazı mıydı?  İnşallah karar duruşmasında umduğumuz gibi karar çıkar" dedi. 
AVUKAT MERVE AKILLI: SANIĞIN AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPÜS CEZASI ALMASINI TALEP EDİYORUZ
Avukat Merve Akıllı ise sanığın sadece ‘tasarlayarak öldürme’ değil ‘canavarca hisle tasarlayarak öldürme’ suçundan ceza alması gerektiğini belirterek, “Adaletin tecellisi ve kamunun sesini duyurmak için buradayız. Bundan önce duruşma savcısı ‘kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ceza istedi. Kanaatimizce bu müteala eksik. Sanık bu eylemi canavarca hisle de yapmıştır. Ağırlaştırılmış müebbet  hapis cezasına çarptırılmasını talep ediyoruz” diye belirtti.

Google+ WhatsApp