Engelli Çocuklarına Bakacak Bakıcı Bulamıyorlar

Engelli Çocuklarına Bakacak Bakıcı Bulamıyorlar

Kayseri’de yaşayan ve 3 tane engelli çocuğu olan Vergi Ağıl, eşinin bel fıtığı olduğu için çocuklarına bakmakta zorlandığını söyleyerek, bakıcı aradıklarını dile getirdi.
Kayseri’de yaşayan Vergi Ağıl, 3 çocuk babası ve çocuklarının kisi yüzde 70, biride yüzde 98 engelli. Eşi ve çocukları ile yaşayan Ağıl, eşinde bel fıtığı olduğunu ve çocuklarına bakmakta zorluk çektiğini söyledi. Daha önce birkaç tane bakıcının geldiği fakat 2 gün kaldıktan sonra tekrar dönmediklerini belirten Ağıl, bakıcı aradıklarını dile getirdi.
Ağıl, "Kızlarım Münire ve Fatma’da Motor Mental Reterdasyon (MMR) hastalığı var ve yüzde 70 zihinsel engelliler. Oğlumuz 13 yaşında ve Joubert Sendromu adında nadir görülen bir hastalığı var. Bu hastalık çok ağır ve çocuğumuz yüzde 98 engelli. Çocuğun en büyük problemi yemek, içmek ve konuşamamak. Bu faaliyetleri yerine getirmekte çok zorlanıyor. Çocuk konuşamadığı için kendine zarar veriyor. Kafasını sert yerlere vurarak yara yapıyor” ifadelerini kullandı.
Baba Vergi Ağıl, "Annesi Vergican ile yeterince ilgilense de hastalığından dolayı çocuğu indirip kaldırmakta zorlanıyor. Vergican büyüyüp kilo aldığı için annesi bakmakta yetersiz kalıyor. Gün geçtikçe problemleri artıyor. Ablaları da özürlü olduğu için onlarda bakamıyorlar. Kızlarımdan birinde böbrek yetmezliği olduğu için diyalize giriyor ve o da yürümekte zorluk çekiyor. Vergican’a bakmak için bize yardımcı olacak birilerini arıyoruz fakat bulamıyoruz. Vergican ile ilgilenmek için bugüne kadar gelenler oldu fakat çeşitli bahanelerle bir daha gelmediler. Çok bir şey istemiyoruz. Sadece çocuğumuza bakabilecek birini arıyoruz ama bulamıyoruz” şeklinde konuştu.

Engelli Çocuklarına Bakacak Bakıcı Bulamıyorlar

Google+ WhatsApp