ESDER'in Girişimcilik Kursuna Yoğun İlgi

ESDER'in Girişimcilik Kursuna Yoğun İlgi

ESDER'in Girişimcilik Kursuna Yoğun İlgi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Kayseri ŞUbe Başkanı Kemal Erçalık, KOSGEB ile imzalanan protokol sonucunda derneklerinin bünyesinde açtıkları girişimcilik kurslarına yoğun talep olduğunu söyleyerek, "Şimdiye kadar 390 tane başvuru aldık" dedi.
ESDER Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, girişimcilik kursunu değerlendirdi. Erçalık, "“ESDER ve KOSGEB arasında yapılan protokol gereği girişimcilik kursu düzenledik. Bu kursumuz 23 Ağustos Pazar günü başladı, 31 Ağustos Pazar günü de bitecek. Kurslarımıza yönelik başvuru sayısı bir hayli fazla ve bununla da gurur duyuyoruz. 390 tane başvuru aldık. ilk başta 30 kişi ile kursumuz başlamıştı ama ilerleyen süreç içerisinde baya bir talep aldık. Eğitimlerini tamamlayarak hak elde eden kursiyerlerimiz 30 bin TL geri ödemesiz, 70 bin TL’de 3 sene sonra başlayıp 8’er ay dilimler halinde faizsiz para veriliyor. Kursiyerlerimizin yaptıkları projelere göre hibe alıp alamayacakları değişiyor ama devletimiz özellikle bayan girişimcileri teşvik ediyor. Bu kursun ardından KOSGEB ile imzalayacağımız protokol neticesinde kurslarımız 1 sene devam edecek. Genç girişimciler ve bayan girişimciler için ayrı sınıflar açacağız. İnşallah kursiyerlerimiz başarılı olur ve devletimizin sunduğu imkanlardan faydalanır. Bizde gururlanırız” şeklinde konuştu.
"GİRİŞİMCİLER KURSTAN MEMNUN"
Günün belirli saatlerinde girişimcilik eğitmenlerine projelerini sunan kursiyerler ise, ESDER Başkanı Kemal Erçalık’a teşekkür etti. Kursiyer Ersin Ünal, “Yazılım üzerine bir projemiz var. Bunu hayata geçirmek için buradayız. Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’ne bize böyle bir fırsat verdiği için teşekkür ediyorum. Bu kursu bir arkadaşım vasıtasıyla duydum. Onun yönlendirmesi ile katılmış oldum” dedi.
Bir diğer kursiyer Şerife Turan da, “Katıldığım kurstan çok memnunum. KOSGEB’e gittiğim de onlar bu kursu tavsiye etti. Diğer arkadaşlarda böyle anlatmamışlardı ama ben bu kurstan çok faydalandım. Çok memnun kaldım. Amacım oto kuaförü ve halı yıkama açmaktır. Burada oto kuaförlerinin sorunlarını ve çözümlerini hep beraber konuştuk. Bana çok şeyler kattı” diye konuştu.
Girişimcilik eğitmeni Hasan Basri İnce, “Kursiyerlerimiz ile beraber burada iş yerlerini nasıl kuracakları ve nasıl devam edecekleri hakkında bir kurs veriyoruz. Burada kurs vermenin yanı sıra ESDER Derneği’nin girişimcilik atölyesini de kurduk. Girişimcileri eski esnaflarımızla buluşturarak bir program da uygulamaya başladık. Bu program ile girişimcilerin bu piyasa da nasıl yer alacaklarına dair eğitimimiz devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp