Esenyurt Semt Pazarı Yenileniyor

Esenyurt Semt Pazarı Yenileniyor

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Esenyurt Semt Pazar yerinde yenileme, genişletme ve daha işlevsel hale getirmek için çalışma başlattıklarını bildirdi.
Toplam kapalı alanı 4300 m2…
Toplam alanı 4300 m² alanı kaplayan pazar yerinin çelik makas sistem çatılı olarak inşa edileceğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, pazar yerinin ayrıca yüksek çatı olarak tasarlandığını, orta mekanlarda 4 metre olan yükseklik kenar bölümlerde 6 metre olacağını kaydetti.
216 esnaf kapasiteli...
Esenyurt Semt Pazar yerinin sebzeciler ile tuhafiyeciler esnafı için tasarlandığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
“Esenyurt Semt Pazar yeri inşa edildiğinde bu bölgede evler tek ve iki katlı idi. Ancak son 15 yılda gelişme göstererek ve belediyemizin çalışmaları ile çok katlı inşaata izin verilmesi ile Esenyurt Mahallesi şimdi modern çok katlı binaları ile adeta cazibe mahallelerden biri olmuştur. Nüfusu artan mahallede semt pazar yerinin yenilenmesi ve günün gelişen ihtiyaçlarını karşılaması için yeni bir projelendirme yapıldı. 56 sebzeci esnafı ile 160 tuhafiyeci esnafı olmak üzere 216 esnaf kapasiteli modern bir pazar yeri inşa edeceğiz. Çelik makas sistem çatılı olacak olan pazar yeri monoray çatı sistemi ile Kurban Bayramlarında kurban kesim yeri olarak da hizmet verebilecektir. Böylece Kurban Bayramlarında daha modern ve sağlıklı bir ortamda kurban kesimi de yapılabilecektir. 2 milyon TL harcama ile yapacak olan Modern Semt Pazar yeri 2016 yılı ilkbaharında hizmete açılacaktır. ”
Melikgazi’de haftada 25 ayrı semtte Pazar yeri....
Başkan Büyükkılıç, Melikgazi İlçesinde her hafta 298 ayrı semtte semt pazar yeri kurulduğunu ve 2015 yılı içerisinde ise Keykubat, Gökkent, Tavlusun, Danışmentgazi ve Esenyurt olmak üzere 5 ayrı pazar yerinde çalışma gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Esenyurt Semt Pazarı Yenileniyor

Google+ WhatsApp