Eskişehir´de Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Eskişehir Devlet Hastanesi´nde düzenlenen tatbikatta, meydana gelebilecek muhtemel bir deprem anında sağlık personelinin uygulaması gereken müdahaleler konusunda eğitim verildi. Eskişehir Devlet Ha

Eskişehir Devlet Hastanesi´nde düzenlenen tatbikatta, meydana gelebilecek muhtemel bir deprem anında sağlık personelinin uygulaması gereken müdahaleler konusunda eğitim verildi.
Eskişehir Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan tatbikatta, kentte 8.0 şiddetinde bir depremde çok sayıda binanın yıkıldığı, yıkılan ve kurtarılan yaralıların müdahaleleri hakkında eğitim verildi. Tatbikatta Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), enkazdan çıkarttıkları yaralıları hastane hasar gördüğü için bahçeye kurulan çadır hastaneye getirerek müdahale etti. Kurtarılan ve çadır hastaneye getirilen yaralılar, sağlık durumlarının ciddiyetine göre yeşil, sarı ve kırmızı alanda oldukları belirlenerek uygulamaya göre tedavi edildiler.
Programla ilgili açıklama yapan Eskişehir Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Murat Çağlayan, tatbikatta, oluşabilecek bir deprem anında yaralılara daha hızlı ve daha çabuk müdahale edilmenin amaçlandığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı´na bağlı UMKE timlerinin 12 personelle tatbikata katıldığından bahseden Çağlayan, "Eskişehir´de 8,0 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini, çok sayıda binanın yıkılıp hasar gördüğünü varsayıyoruz. UMKE timleri enkaz altından kurtarılan yaralıları, hastanemize ve diğer sağlık kuruluşlarına sevk ediyor. Yaralılara müdahale eden UMKE timleri, 2 yaralıya müdahale etmiştir. Müdahalelerin ardından taşıma teknikleri ile hastalar tıbbi uç noktalara teslim edilmiştir. Başarılı bir tatbikat oldu. UMKE 12 personelle 2 tim halinde tatbikata katılmıştır" dedi.
Tatbikata hastane yöneticileri, sağlık personelleri katılırken, hastane içinde bulunan vatandaşlar, olan biteni meraklı gözlerle izledi. Tatbikat, hastane personeline uygulamalı yangın tüpü kullanım eğitimi ile sona erdi.
(GÖ-MET-Y)

17.10.2014 15:26:25 TSI

Google+ WhatsApp