Evinde eşiyle yakaladığı arkadaşını bıçaklayan Suriyeli'ye 10 yıl 5 ay

Evinde eşiyle yakaladığı arkadaşını bıçaklayan Suriyeli'ye 10 yıl 5 ay

KAYSERİ'de kendisini yatak odasında elbise dolabında saklanırken yakalayan arkadaşı Zekeriye E.'yi (27) bıçaklayıp, onun eşiyle kayıplara karışan ardından da yakalanarak tutuklanan Suriye uyruklu Waaled Alsalmo (19) 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen 25 Ağustos'ta merkez Kocasinan ilçesinde meydana gelen olayda, Suriye uyruklu eşi A.E.H. ve 2 çocuğu ile birlikte yaşayan Zekeriye E., sabah evden ayrıldı. Eve erken dönen Zekeriye E., eşinin kapıyı geç açması ve üzerinde sadece iç çamaşırı ile ağır parfüm kokusu olmasından şüphelendi. Eşinin, bebeği emzirdiğini söylemesine rağmen evi arayan Zekeriye E., yatak odasında elbise dolabını açtığında arkadaşı Suriye uyruklu Waaled Alsalmo ile karşılaştı. Dolaptan çıkan Waaled Alsalmo, yanındaki bıçağı çıkarıp, Zekeriye E.'yi bıçakladı. 6 bıçak darbesiyle yaralanan Zekeriye E., komşularının haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Waaled Alsalmo ile A.E.H. ise kayıplara karıştı. Geçen aylarda yakalanan Alsalmo tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
 
 
Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından tutuklu yargılanan Waaled Alsalmo ile şikayetçi Zekeriye E. hazır bulundu. Türkçe savunma yapan Zekeriye E., şikayetçi olduğunu belirterek, “Alışveriş yapmıştım. Bisikletle eve uğradım. Zile bastım. Kapıyı eşim A.E.H. açtı. İç çamaşırı vardı. Sanki biri eve gelmiş gibiydi. Şüphelendim. ‘Neden bu haldesin’ dedim. Banyo yapacağını söyledi. Sanki bir an önce evden gitmemi istiyor gibi davranıyordu. Evi aramaya başladım. Yatak odasındaki dolabı açınca bıçaklandım. Şikayetçiyim” şeklinde konuştu.
 
 
 
Tercüman eşliğinde savunma yapan sanık Waaled Alsalmo ise, “Çok pişmanım. Babam ve 2 kardeşim Suriye’de bomba saldırısı sonrası öldü. Annem ve kardeşlerimle Türkiye’ye geldik. Aileme ben bakıyorum. Annem hasta. Adaletinize sığınıyorum” dedi.
 
 
 
Duruşmada Zekeriye E.’nin eşi A.H.E.’de tanık olarak dinlendi. Hasta ziyaretine gideceğini öne süren tanık, “Kardeşim bizdeydi. Kapıyı kardeşim açık bırakmış. O sırada da  Alsalmo içeri girmiş. Sanık evde bıçakla geziyordu. Eşim eve geldi ve dolapta Alsalmo’yu gördü” dedi.
 
 
 
Mahkeme heyeti, sanık Waaled Alsalmo’yu, ‘insan öldürmeye teşebbüs etmek’ suçundan 10 yıl, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Google+ WhatsApp