Gazeteci-yazar Tuncay Özkan:

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 2´ncisi düzenlenen kitap fuarını ziyaret etmek için Edirne´ye gelen gazeteci Tuncay Özkan, CHP´nin olmadığı yerde kadın haklarının savunulmayacağını söyledi. Edirn

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl 2´ncisi düzenlenen kitap fuarını ziyaret etmek için Edirne´ye gelen gazeteci Tuncay Özkan, CHP´nin olmadığı yerde kadın haklarının savunulmayacağını söyledi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne İl başkanı Oktay Bozkurt ve partililer tarafından parti merkezinde karşılanan Özkan, basın toplantısı gerçekleştirdi. Özkan, Türkiye´de kadın haklarının önemine dikkat çekerek, "Toplumsal gelişmişlik kadının siyasetteki ve yaşamdaki yerini belirleyen bir şey" ifadelerini kullandı.

"CHP´NİN OLMADIĞI BİR YERDE KADIN HAKLARININ SAVUNULACAĞI BİR SİYASİ OLUŞUM GÖREMEZSİNİZ"
Gazeteciyazar Tuncay Özkan, cezaevinden çıktığından itibaren yaklaşık 68 ili gezdiğini hatırlatarak, "Ben cezaevinden çıktığımdan beri 68 il gezdim, 68´inde de Cumhuriyeti savunmak için en ön safhada en büyük güçle, enerjiyle yerini almış olan kadınlarımız var. Ben Cumhuriyet´in 91´inci yılı kadınlarımıza armağandır diyorum. Toplumsal gelişmişlik kadının siyasetteki ve yaşamdaki yerini belirleyen bir şey. Türkiye Cumhuriyeti 1923´te yüzde 3 olan kadın okur yazarlığını 91 yıllık bir mücadeleyle yüzde 80´lerin üstüne taşımıştır. Mustafa Kemal Atatürk ilk kadın milletvekilini bir köyden hem de muhtarımızı alıp getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne çok büyük bir noktaya taşımıştır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi´nin 91´inci yılın sonunda geldiği yer, kadın kotası diye adlandırdığınız şey faşizme karşı bir direniştir. Gözünüzü kapatın bir, CHP´nin olmadığını düşünün. İçiniz cız eder. CHP´nin olmadığı bir yerde kadın haklarının savunulacağı bir siyasi oluşum göremezsiniz" diye konuştu.
(KU-MK-YHY-Y)

25.10.2014 17:37:24 TSI

Google+ WhatsApp