Gazeteci-yazar Uğur Bilge Hayatını Kaybetti

Balıkesir´in Ayvalık ilçesinde, gazeteci-şazar Uğur Bilge hayatını kaybetti. Bir dönem Ayvalık´ta yerel bir gazetede köşe yazarlığı ile Kültür ve Sanat Derneği kurucu başkanlığı yapan 67 yaşındaki

Balıkesir´in Ayvalık ilçesinde, gazeteci-şazar Uğur Bilge hayatını kaybetti.
Bir dönem Ayvalık´ta yerel bir gazetede köşe yazarlığı ile Kültür ve Sanat Derneği kurucu başkanlığı yapan 67 yaşındaki Uğur Bilge, önceki gün Edremit´teki özel bir hastanede anjiyo olmuş ve istirahat etmek için evinde gönderilmişti. Bilge, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi´nin Sanat Tarihi Bölümünden mezun olan Bilge, evli ve 2 kız çocuğu babasıydı. Uğur Bilge, 7 ay kadar önce Ayvalık Belediyesi tarafından açılan Oktay Ekinci Karikatürlü Ev´de gönüllü olarak minik öğrencilere karikatür dersleri, diğer yandan da Ayvalık Muhip Özyiğit Sanat Merkezi´nde taş süsleme kursu veriyordu. Ankara´da bir fotoğraf kulübünün kurucusu olmasının yanı sıra, başkentte resim, heykel, edebiyat ve şiir üzerine yapılan çalışmalarla da kendisinden söz ettiren Bilge´nin cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor.
(BT-MŞ)

17.10.2014 15:41:17 TSI

Google+ WhatsApp