Giyim Sektörüne Yüzde 50 Zam

Giyim Sektörüne Yüzde 50 Zam

Yeni yıla zam sağanağıyla girildi. Elektrik, doğal gaz ve akaryakıt ürünleri başta olmak üzere birçok üründe fiyat güncellemesi yapıldı. Giyim sektörünün de zamlardan etkilendiği ifade edildi.

2022 yılının ilk gününde giyim sektörüne de zam geldiğini belirten kıyafet sektörü esnaflarından Mehmet Peker, piyasadaki kur dalgalanmasının fiyatlara olumsuz yansıdığını söyledi. Döviz kuru düştüğü halde sektörde fiyat artışına gidildiğini anlatan Peker, “Bizler maalesef bu durumun önüne geçemiyoruz ama Dolar artsa da eski fiyattan satmaya çalışıyoruz. Az kazanalım ama müşteri kaybetmeyelim " diye konuştu.
 
"İMALATÇILAR VE TOPTANCILAR FIRSATÇILIK YAPIYOR"
 
Giyse imalatı yapan bazı kurumlar ile bazı toptancıların fırsatçılık yaptığını iddia eden Peker, dövizdeki düşüşe rağmen zamların geri çekilmediğini savundu. Peker, "İmalatçılar ve toptancılar bu süreçte doların düşmesine rağmen fırsatçılık yaptı. Bunlar dolar arttığı zaman fiyatları arttırdılar dolar düştüğü zaman da ‘stoklu aldık biz fiyatları indiremiyoruz’ diyorlar" ifadelerini kullandı.
 
"YENİ YILDA ÜRÜNLERE YÜZDE 50'YE YAKIN BİR ZAM GELDİ"
 
Artan fiyatlar nedeniyle vatandaşın alım gücünün iyice düştüğünü anlatan Peker, şu ana kadar kıyafet ürünlerine yüzde 50 civarında zam geldiğini açıkladı. Asgari ücret hatırlatması da yapan Peker, “Asgari ücrete gelen zamlar şubat ayından itibaren yansıyacak ama giysi ürünlerine gelen zamlar şimdiden başladı. El birliği yaparsak bu durumu atlatabiliriz" diye konuştu.

Google+ WhatsApp