GÜLSOY : ANNELER EN DEĞERLİ HAZİNEMİZ, HAYAT BOYU YOL GÖSTERİCİMİZDİR

GÜLSOY : ANNELER EN DEĞERLİ HAZİNEMİZ, HAYAT BOYU YOL GÖSTERİCİMİZDİR

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gülsoy, “Anneler en değerli hazinemiz, hayat boyu yol göstericimizdir.” dedi.

Anneler günü nedeniyle yayınladığı mesajında; Dünyanın en güzel, en temiz ve en masum duygusunun şüphesiz annelik duygusu olduğunu ifade eden Başkan Gülsoy, “Karşılıksız sevmenin yegâne temsilcileri olan annelerimiz, yeni nesiller yetiştirmenin yanı sıra gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında da aktif görev üstleniyor. “ dedi.

 

Mesajında mutlu, güçlü ve güler yüzlü bir toplumun güçlü kadınların ve güçlü annelerin omuzlarında yükseleceğini belirten Gülsoy, “ Kadınlar ve annelerimiz hem toplumun temeli olan ailenin temel direği, hem de bütün toplumu dünyaya getiren, yetiştiren en kutsal değerimizdir” ifadelerini kullandı.

 

Kadınların, hayatın her alanında etkin bir biçimde yer aldığını belirten Gülsoy; “Bir kadın tüm dünyayı değiştirebilir. Tarihimiz, birçok kadın ve annenin yazdığı destanlarla doludur. Annelerimiz, büyük bir özveri ile evlat yetiştirip topluma kazandırmanın yanı sıra iş hayatında da aktif rol almaktadır. Onlar, ülkemiz sosyo-ekonomik yapısı içinde birçok sektörde gerek girişimci gerekse bir çalışan olarak önemli görevler üstlenmektedir” diye konuştu.

Gülsoy mesajını şöyle sürdürdü:

“Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygulardan biridir. Karşılıksız sevginin en güzel örneklerini veren annelerimiz sonsuz bir sevgi ve özveri ile bizlere geleceğimize uzanan yolda rehberlik eden ilk öğreticilerimizdir. Dinimiz, anne ve babaya itaatin üzerinde önemle durmakla birlikte, anneye özel bir önem atfetmektedir. Bilmeliyiz ki; sevgili Peygamberimiz, "Cennet annelerin ayaklarının altındadır" buyurarak, cennete giden yolun onların rızasından geçtiğini bildirmektedir. Bu nedenle anneler, sadece yılın bir gününde değil, her gününde hatırlanmalıdır. Bizi millet yapan değerlerimizin, toplum kültürümüzün ve geleneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasında en önemli rol şüphesiz ki annelerimizindir. Anne; karşılıksız sevendir, evlatları ve ailesi için nefsinden geçendir; anne okuldur, anne mekteptir. Anne; ayakta kalma gücümüz, anne direncimiz ve anne güç kaynağımızdır. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin gülen yüzleri bizler için de en değerli hazinedir. Yaşadığımız her dakikanın en yüce anlamı annelerimiz, bizler için tek bir günde anlam bulmaz. Onların varlıkları hayatımızın her gününün en büyük manasıdır. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Bu duygu ve düşüncelerle, bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, baş tacımız annelerimize selam ve sevgilerimi iletiyor; sağlık ve mutluluklar diliyor, şehit annelerinin ve daha sonra bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum”

Google+ WhatsApp