GÜLSOY : ASRIN FELAKETİNDE ASRIN DAYANIŞMASI VE YARDIMLAŞMASI SERGİLENDİ

GÜLSOY : ASRIN FELAKETİNDE ASRIN DAYANIŞMASI VE YARDIMLAŞMASI SERGİLENDİ

Kayseri Ticaret Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı, Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren Başkan Ömer Gülsoy, “En büyük beklentimiz enflasyonun düşmesi.” dedi. Başkan Palancıoğlu’da 5 yıllık dönemde yaptıkları hizmetlerle rekor kırdıklarını, yeni dönemlerinde de birbirinden farklı ve Türkiye'ye örnek olacak projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca Kayseri Ticaret Odası’nda 2023 yılında odaya en çok hizmette bulunan 6 meslek komiteside plaketle ödüllendirildi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Şubat Ayı olağan meclis toplantısı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Şubat ayı meclis toplantısına; Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun yanı sıra AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin, Daire Başkanları, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KTO Yönetim Kurulu Üyeleri,  meclis ve komite üyeleri, Meclis Başkanlık Divan üyeleri ile Basın mensupları katıldı.

Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantıda Şubat ayında gerçekleştirilen faaliyetler ele alındı. Görüşülen gündem maddeleri oy birliği kabul edildi.   

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak için kürsüye gelen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy,  sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Melikgazi Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’nu tebrik ederek başladı.

Mustafa Palancıoğlu’nun Melikgazi İlçesinin bir adım daha ileri gitmesi için canla başla çalıştığınızı belirten Başkan Gülsoy, “Sayın Başkanın çalışmalarını yakından takip ediyor, takdir ediyoruz. Şehrimizi her alanda ileriye taşıyacak, kalkındıracak, dertlerine derman olacak tüm çalışma, proje ve girişimlere imkânlarımız ve koşullarımız çerçevesinde destek vermeye gayret edeceğiz. ” dedi.

Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketini yaşadığımız 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin 1’nci yılını geride bıraktığımızın altını çizen Gülsoy, “Hep beraber hüzünlendik. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Gelinen nokta itibarıyla felaketin ardından hızla toparlanma başarılsa da yaraların halen sarılmaya devam ediyor. Hiç kolay değil. Asrın felaketi diye tarif ettiğimiz bu sürece karşı Asrın dayanışması ve yardımlaşması ile acılarımızı en aza indirmek için bizde depremin ilk anından itibaren Sayın Palancıoğlu Başkanımızla birlikte oluşturduğumuz Deprem Koordinasyon merkezimizle yaraları sarmak, deprem bölgesine yardım ulaştırmak için canla başla çalıştık. O günleri unutmamız elbette mümkün değil. “ ifadelerini kullandı.

“ACIMASIZ BİR REKABET DÜNYASINDA YAŞIYORUZ”

Konuşmasında ekonomide yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Gülsoy,Dünyanın çok hassas bir süreçten geçiyor. Savaşlar, iklim krizi, ekonomik kriz, salgınlar, gelir eşitsizliği gibi çoklu krizlerin yaşandığı acımasız bir rekabet dünyasında yaşıyoruz. Ticarette alınan radikal kararlarla yeni bir ekosistem kurulmaya çalışılıyor. Nereye evrileceğini, dönüşeceğini kestirmek zor. Önümüzde ikiz dönüşüm yani yeşil ekonomiyi ve dijitalleşmeyi anlatmamız lazım. Buralarda şimdiden önlem almalıyız ve de yatırım yapmalıyız. Bunu bir külfet olarak görmemeli, dünyaya uyum sağlamalıyız. Gelecek burada diyoruz.dedi.

 

“EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ ENFLASYONUN DÜŞMESİ”

Finansmana erişim, piyasalardaki fiyat istikrarsızlığı gibi ekonomik sorunların devam ettiğini belirten Gülsoy, sözlerine şöyle  sürdürdü:

“Yıllık enflasyon hala yüzde 65 civarında seyrediyor. Tabii ki, enflasyonun düşmesini, istihdam oranımızın yükselmesini, işsizlik oranımızın azalmasını, girdi maliyetlerin düşmesini, döviz kurlarının stabil bir seyir izlemesini istiyoruz. Çünkü, yaşanacak ekonomik iyileşme yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve fiyat istikrarı ile hayat pahalılığı azalacak, arz-talep dengesi çerçevesinde üretim ve tüketimde artış yaşanacak. Dolayısıyla, en büyük beklentimiz, enflasyonun düşmesi için ekonomiden sorumlu üst düzey yetkililerin de dile getirdiği “rasyonel zeminde” gerekli yapısal reformların hızlıca yapılıp fiyat istikrarına kavuşmayı bekliyoruz. Sahip olduğumuz ticari, sanayi, tarım ve turizm potansiyeli açısından değerlendirildiğinde, ülke olarak içinde bulunduğumuz mevcut durumu daha fazlasıyla hak ediyoruz. Yerelde başlayan kalkınma hareketi ulusal düzeydeki kalkınmaya da büyük katkı sağlamaktadır. Bu düşünce ve inançla ilimizin her alanda kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için Kayseri Ticaret Odası olarak tüm var gücümüzle çalışıyor ve emek veriyoruz.   “

“Hizmette rekor kırdık”

Şubat ayı meclis toplantısının konuğu olan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’da 5 yılda yaptığı hizmetleri sunum eşliğinde meclis üyeleriyle paylaştı.

Melikgazi İlçesine 21 okul, 15 kütüphane, 15 aile sağlığı merkezi, 15 sosyal tesis, 18 cami, 9 Kur'an Kursu, 270 yeni park, 3 milyon metrekare yeşil alan kazandırdıklarını ifade eden Başkan Palancıoğlu, “Geçmişimize sahip çıkıp Gön Han ile Köşk Medrese başta olmak üzere bir çok tarihi eseri restore ederek hizmette rekor kırdık. Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla Türkiye'de örnek dönüşüm çalışmaları yaptık. İnşallah yeni dönemimizde de birbirinden farklı ve Türkiye'ye örnek olacak projelerimizi hayata geçireceğiz. Yeni dönemde şehir merkezine odaklanacağız. Bu yaz farklı olacak. Atatürk evinin olduğu bölgede kentsel dönüşüm uygulayacağız. Kayseri Ticaretini, sanayisine yön verecek çalışmalar yapacağız. ” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda Kayseri Ticaret Odası’na 2023 yılında en çok hizmette bulunan Akaryakıt Ticareti, Unlu ve Sütlü Gıda Ürünleri Üretimi ve Ticareti, Gıda Ticareti, Bakkal ve Marketler, Mobilya Üretimi ve Ticareti ile Yük ve Yolcu Taşımacılığı Meslek Komite üyelerine plaket verildi.

Google+ WhatsApp