Güreşte Doping Şoku

2014 Büyükler Serbest Güreş Dünya Şampiyonası´nda üçüncü olan ve bronz madalya elde eden milli güreşçi Şamil Erdoğan´ın verdiği B numunesi de pozitif çıktı. Erdoğan, Özbekistan´ın başkenti Taşkent´

2014 Büyükler Serbest Güreş Dünya Şampiyonası´nda üçüncü olan ve bronz madalya elde eden milli güreşçi Şamil Erdoğan´ın verdiği B numunesi de pozitif çıktı.
Erdoğan, Özbekistan´ın başkenti Taşkent´te yapılan Dünya Şampiyonası´nda madalya töreninin ardından doping testine girmişti. Verdiği idrar örneğinde WADA´nın yasaklı maddeler listesinde yer alan "Anabolic Steroid Stanozolol" rastlanmıştı. Bu gelişme üzerine Türkiye Güreş Federasyonu görevlileri 16 Ekim 2014 tarihinde itiraz ederek, verilen A numunesinin ardından B numunesinin de açılmasını istemişti. Yapılan itirazların ardından 2014 Dünya Güreş Şampiyonası erkekler serbest 97 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Şamil Erdoğan´ın pozitif çıkan A numunesinin ardından, B numunesi de pozitif çıkmış oldu.
Rusya´nın Dağıstan Özerk Cumhuriyeti´nden getirilerek Türk vatandaşı yapılan 25 yaşındaki "devşirme" sporcu Şamil Erdoğan, Türkiye adına ilk defa giydiği milli mayoyla Özbekistan´daki şampiyonada bronz madalya kazanma başarısı göstermişti. Erdoğan, erkekler 97 kiloda üçüncülük-beşincilik maçında Kübalı Javier Cortina´yı 10-0 yenerek, bronz madalyayı kazanmıştı.
Erdoğan´ın B numunesinin pozitif çıkması nedeniyle kazandığı madalyayı iade etmesi bekleniyor. Ayrıca, bu durum nedeniyle Türkiye´nin 8 puanı silinecek.
(SU-BH-S)

24.10.2014 22:15:40 TSI

Google+ WhatsApp