HALK OYUNLARI RÜZGARI YAHYALI’DA ESTİ

HALK OYUNLARI RÜZGARI YAHYALI’DA ESTİ

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde 05 Mayıs – 07 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Halkoyunları Türkiye Şampiyonası Bölge Elemeleri ikinci gün müsabakaları ile sona erdi.
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Yahyalı Kaymakamlığı ve Yahyalı Belediyesi iş birliği ile düzenlenen elemelerin ikinci gününde Gençler ve Büyükler kategorilerinde takımlar mücadele etti.
İkinci gün açılış seremonisinde konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, şampiyonaya katılan tüm sporculara ve antrenörlere teşekkür ederek, yarışacak takımlara başarılar diledi. Elemelere katılan her takımın gönüllerinde birinci olduğunu ifade eden Öztürk, Keşfedilmemiş Cennet Yahyalı’da böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi. Başkan Öztürk; ” Eğer insanlara değerlerini öğretebiliyorsanız, o insanlardan kötülük, kötü alışkanlık beklemeyiniz. Bizi biz yapan en önemli değerlerimiz inançlarımızdır. Milli ve manevi değerlerimiz, kültürümüzdür. Halk oyunlarındaki o ahengi , o ritmi yaşarsak bizi yıkacak bir gücün olduğuna inanmıyorum. Biz o ahengi yakalarsak, bir olmayı, diri olmayı, iri olmayı ve hep birlikte Türkiye olmayı başarırız.” diye konuştu.


Konuşmaların ardından başlayan müsabakalarda, Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dal Yarışmasında birinciliği Cumhuriyet Spor Kulübü, ikinciliği Aydınlık Evler Gençlik Ve Spor Kulübü , üçüncülüğü ise İlkadım Belediyesi Gençlik Ve Spor Kulübü kazandı.
Gençler Geleneksel Düzenlemeli Dal Yarışmasında birinciliği İlkadım Belediyesi Gençlik Ve Spor Kulübü, ikinciliği Aydınlık Evler Gençlik Ve Spor Kulübü , üçüncülüğü ise Derne Halk Eğitim Kültür Merkezi Gençlik Ve Spor Kulübü kazandı.
Büyükler Düzenlemesiz Dal Yarışmasında birinciliği Sivas Gençlik Spor Kulübü, ikinciliği Turhal Yeni Belediye Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Derne Halk Eğitim Kültür Merkezi Gençlik Ve Spor Kulübü kazandı. 


Büyükler Geleneksel Düzenlemeli Dal Yarışmasında birinciliği Samsun Halk Oyunları Gençlik Ve Spor Kulübü, ikinciliği Amasya Gençlik Merkezi Gençlik Ve Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kazandı.
Birinci olan takımlara kupalarını Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk verdi. Yahyalı 80.Yıl Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda yapılan elemelerde 10 ilden 50 takım mücadele etti.

Google+ WhatsApp