Hanefi Bostan: "memura Ve Emekliye Yüzde 12 Ek Zam Yapılmalı"

İstanbul Valiliği önünde sendika üyeleriyle birlikte ek zam taleplerini duyurmak için eylem yapan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, memura ve emek

İstanbul Valiliği önünde sendika üyeleriyle birlikte ek zam taleplerini duyurmak için eylem yapan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, memura ve emekliye yapılan zammın yeterli olmadığını belirterek, yüzde 12 ek zammın yapılması gerektiğini söyledi.
Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, İstanbul Valiliği önünde biraraya gelerek ek zam talebi için eylem yaptı. Ellerinde dövizlerle çeşitli slogan atan grup, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 3 asker için saygı duruşunda bulunarak Fatiha Suresi okudu. Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, yaptığı konuşmada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutladı.

"CUMHURİYET´İ SOKAKTA BULMADIK"
"Bizler bu devleti, bu Cumhuriyet´i sokakta bulmadık" diyen Hanefi Bostan, "Bir çocuk büyütür gibi, bir evlat yetiştirir gibi canımız pahasına koruduk ve 91 yaşına getirdik. Ne yazık ki bugün evlatlarımız feda ederek, hayatlarımızdan vazgeçerek yaşatmaya çalıştığımız devletimiz adına açılım denen bir ihanet projesi çerçevesinde soysuzların oyuncağı haline getirilmiştir. Aldığı tavizlerle iyiden iyiye azan terör örgütü hain pusularına sokak ortası infazlarıyla devam etmektedir. Geçtiğimiz gün Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde 3 yiğit evladımızı daha teröre ve açılıma kurban verdik. Başta geçtiğimiz gün şehit olan 3 gencimiz olmak üzere bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.
Hanefi Bostan, kamu çalışanları ve emeklilere yapılan zamların yeterli olmadığını belirterek, "2 milyon 600 bin kamu çalışanı ve 1 milyon 900 bin emeklinin çileli geçim mücadelesi tam bir ekonomik savaşa dönmüş durumdadır. Memurlarımız 9 aydır toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir. İktidar ve malum konfederasyon işbirliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkum edildi" diye konuştu.

"YÜZDE 12 EK ZAM YAPILMALI"
Memur ve emeklilere yüzde 12 ek zammın yapılması gerektiğini belirten Hanefi Bostan, "2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon memurları masada yüzüstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde iki toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi. Memurlar kaderine terk edildi. Bütçede memura ayrılan kaynağın 2 milyar 970 milyon TL´si hükümete peşkeş çekildi ve masada bırakıldı. Maaşlara yansıyan 123 TL´lik net artış tarihi başarı olarak yutturulmaya çalışıldı. Memurlara maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız. 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir" şeklinde konuştu.
Grup, eylemin ardından valilik önünden ayrıldı.
(MH-HÇ-AŞ-Y)

28.10.2014 15:17:09 TSI

Google+ WhatsApp