Hapisteki babası için Cumhurbaşkanı’na seslendi!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 9 yaşındaki Ahmet Ekinci, erken evlilik nedeniyle cezaevine giren babasının affedilmesini istedi. Anne ve babasının birbirleriyle severek evlendiklerini bildiğini söyleyen küçük Ahmet, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Bize dedelik yap” dedi.

İlçeye bağlı Armutalan Mahallesi’nde yaşayan Seher Ekinci (23), memleketi Hatay’da dokuz yıl önce Osman Ekinci ile 14 yaşındayken imam nikahıyla hayatını birleştirdi. Çift daha sonra Marmaris’e yerleşti. Hamile kalan Seher, 2006 yılında Marmaris Devlet Hastanesi’nde Ahmet ismini verdikleri bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Doğumu gerçekleştiren doktor, annenin yaşının küçük olması nedeniyle durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Ekinci hakkında, "Hürriyeti tahdit etmek ve çocuğu cinsel istismar" suçlarından kamu davası açıldı. 3 yıl süren dava sürecinde çiftin bir de Emine ismini verdikleri kız çocukları dünyaya geldi. Ekinci, dava sonucu 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Üst mahkemenin de kararı onaması üzerine 34 yaşındaki Ekinci, 2 yıl önce cezaevine konuldu. Seher Ekinci de eşi hapse girince iki çocuğuyla birlikte zor günler yaşamaya başladı.

“CUMHUR DEDE BİZE YARDIM ET”
Çiftin 9 yaşındaki erkek çocuğu Ahmet Ekinci, gözyaşları içinde kendilerine yardım edilmesini istedi. Ahmet Ekinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanım, yardım edin bize. Benim babam iki yıldır hapiste. Babam ile annem birbirleriyle severek evlendiklerini söylediler. Ne olur bize biraz dedelik yapın. Psikolojim bozulduğu için okula gidemiyorum” diyerek Erdoğan’dan yardım istedi.
Eşiyle severek evlendiğini söyleyen Seher Ekinci de kendilerine yardım eli uzanmasını istedi.
Kendisinin de küçük yaşta evlendiğini söyleyen Osman Ekinci'nin annesi Emine Ekinci de oğlunun suçsuz yere hapis yattığını söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Ekinci ailesi, oğullarının hapisten çıkabilmesi için kendilerine hukuki destek sağlanması talebinde bulundu.

Google+ WhatsApp