Hediye ettiği cep telefonunu ‘yağma’ suçundan 4 yıl 3 ay 20 gün hapis

Hediye ettiği cep telefonunu ‘yağma’ suçundan 4 yıl 3 ay 20 gün hapis

Kocasinan İlçesi’nde meydana gelen olayda arkadaşı A.Y.’ye hediye ettiği cep telefonunu daha sonra yağmaladığı suçlamasıyla yargılanan Ç.Ö. 4 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ocak ayında meydana gelen olayda iddiaya göre Ö.Ç., Kocasinan İlçesi Sahabiye Mahallesi’nde ikamet eden arkadaşı A.Y.’ye bin 600 lira değerinde cep telefonu hediye etti. İkili arasında çıkan tartışma sonucu telefon Ö.Ç.’de kaldı. A.Y. daha sonra polis ekiplerine şikayette bulundu. Ö.Ç. hakkında hakkında 'yağma' suçlamasıyla dava açıldı. 
 
Kayseri Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına müşteki A.Y., tutuksuz sanık Ö.Ç. ve sanık avukatı katıldı. 
Mahkeme’de söz alan sanık Ö.Ç., “A.Y. arkadaşım olur. Telefonu bozulmuştu, iletişim kuramıyorduk. Ben de telefon hediye ettim. Bir gün tartıştık. Tartışma esnasında telefonu bana doğru attı. O sırada bende kalmış. O akşam kalacağım ikamete giderken kayboldum. Polis ekipleri denk geldi. Kısa bir süre onların aracına bindim. O ara ekip otosuna düşürmüşüm. Polis ekipleri geri verdi. Ben de daha sonra arkadaşım A.Y.’ye verdim” dedi. 
 
Müşteki sanığın ifadesini doğrularken şikayetçi olmadığını kaydetti. Ancak duruşma savcısı sanığın cezalandırılmasını talep etti. 
 
Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanığın telefonu geri vermesi nedeniyle cezada indirim uygulayarak 4 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına hükmetti.

Google+ WhatsApp