Hükümlü ve tutukluların yaptıkları ürünler AGÜ’de sergide

Hükümlü ve tutukluların yaptıkları ürünler AGÜ’de sergide

‘Dünya Sanat Günü’ vesilesiyle Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların yaptıkları eserler Abdullah Gül Üniversitesinde sergilendi. Emeklerinden dolayı hükümlü ve tutukluları tebrik eden Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, “Serginin hayırlı olmasını ve ürünlerin hepsinin satılmasını temenni ediyorum” dedi.

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların ıslahı için ‘Sanat Özgürleştirir’ temasıyla yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri çerçevesinde üretilen sanat eserleri Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsünde bu hafta boyunca sergilenecek. 15 Nisan ‘Dünya Sanat Günü’ vesilesiyle yapılan sergi açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adli Yargı İlk Derece Komisyon Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı ve AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz tarafından açılışı yapıldı. 20 gün boyunca sürecek olan sergi açılışında konuşan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, “Psikososyal gelişimlerine katkı sağlamak için ortak projelerin oluşması konusunda ortak mutabakatımız olmuştu. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapıldı. Şimdide cezaevimizde bulunan hükümlülerimizin el emeği, göz nuru olan Sanat Eseri gününde üniversitemizin ve halkımızın beğenisine sunmaya çalıştık. Bunların hepsi gerçekten göz nur, alın teri. Bu emeklerinden dolayı hükümlü ve tutuklularımızı tebrik ediyoruz. İnşallah daha güzel şeyler yapmak içinde kendilerini destekleyeceğiz.  Ben serginin hayırlı olmasını ve ürünlerin hepsinin satılmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
‘DÜNYA SANAT GÜNÜ HAFTASI İÇERİSİNDEYİZ’
 
Değerli bir işbirliği içerisinde olduklarını belirten Rektör Yılmaz, “Çok değerli bir işbirliği içerisinde üniversitemizin ve başsavcılıkla birlikte yürüttüğü ortak bir projede hep beraber bir araya gelmiş olduk. Dünya Sanat Günü haftası içerisindeyiz. Bugün itibariyle başlayıp hafta bu hafta boyunca devam edecek. Bizim üniversitemizin de bu kapsamdaki etkinlikleri devam edecek. Yarın halkımızı da davet edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Google+ WhatsApp