Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Öztürk’ten tek kişilik oturma eylemi

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Öztürk’ten tek kişilik oturma eylemi

“Devlet memurlarının ekonomik sıkıntılarını dile getirmek için buradayım”

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk, sendika üyesinden aldığı ‘başkanım geçinemiyoruz, aldığımız maaşlar yetmiyor’ mesajıyla tek kişilik oturma eylemi başlattığını belirtti. Öztürk,” Biz Hürriyetçi Eğitim Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı olarak devlet memurlarının düştüğü durumu içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dile getirmek için oturma eylemi başlatıyorum. Bu ne kadar sürer nereye kadar gider onu bende kestiremiyorum ama ben bir sendikacı olarak bir eğitimci olarak burada bugün Hürriyetçi Eğitim Sen üyelerinden birinin tabini yerine getirmek için oturuyorum” dedi.
 
Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Öztürk, sendika üyelerinden birinin kendisine attığı ‘geçinemiyoruz, aldığımız maaşlar yetmiyor’ mesajı üzerine harekete geçerek tek kişilik oturma eylemi başlattığını söyledi. Öztürk, “Biz diyoruz ki sendikalar, sivil toplum kuruluşları üyelerinin sesi olmalı sadece ve sadece onlardan talimat almalı. Onun dışında siyasilerden, gruplardan talimat almamalı eğer bir üyesinin canı yanmışsa onu yüreğinde hissetmeli. Dün ‘başkanım geçinemiyoruz’ diye bir mesaj aldım. Dedim ki nasıl geçinemiyorsunuz, her şey güllük gülistanlık yağmuru durdurduk, çiçekler aştı bahar geldi, sıkıntınız ne dedim, ‘aldığımız maaşlar yetmiyor’ dediler. Git meclise otur bu durumu izah et dediler bende dün Ankara’dan gelmiştim. Valiliğin orada açıklama yapsam olur mu dedim, bugün de bu amaçla buradayım. Biz Hürriyetçi Eğitim Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı olarak devlet memurlarının düştüğü durumu içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dile getirmek için oturma eylemi başlatıyorum. Bu ne kadar sürer nereye kadar gider onu bende kestiremiyorum ama ben bir sendikacı olarak bir eğitimci olarak burada bugün Hürriyetçi Eğitim Sen üyelerinden birinin tabini yerine getirmek için oturuyorum” diye konuştu. 
Hürriyetçi Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Hakan Coşkunsu ise Genel Başkan Öztürk’e desteklerini ifade ederek, “Dün itibariyle takibe başladık. Verilen vaat en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasıydı, 1 aylık süreç içerisinde dövizdeki artışa baktığımızda doların yaklaşık 25 gibi arttığını görüyoruz. Temmuz ayının 15’i gibi zamlı memur maaşları alınacak, hepimiz göreceğiz ortaya ne konacağını ancak verilen vaatteki gibi olursa şu anda zaten alınacak zammın hiçbir karşılığı olmadığını belirtmek istiyorum. Vaadin güncellenmesi lazım, verilecek zammın da kesinlikle yoksulluk sınırının üstünde olması gerektiğini düşünüyoruz. 1 ay önceki yoksulluk sınırı açıklamaları yaklaşık 33 bin küsür civarındaydı şu anda güncellenecek olsa 35 bin liranın altında olmayacak. Dolayısıyla temmuz ayında yapılacak bu memur maaş zamları oranıyla ilgili şimdiden uyarıyoruz; memurun beklentisi, ekonomik şartları dikkate alıp buna göre bir iyileştirme yapılmalıdır. Aksi takdirde bizler sesimizi duyurmaya, tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Oturma eylemimizi uzun süre devam ettirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp