İncesu üzümü depremzedelere dağıtıldı

İncesu üzümü depremzedelere dağıtıldı

İncesu Belediyesi deprem felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesindeki depremzedelere iki ton üzüm dağıttı. İncesu Bağlarından kesilen ve özenle kutulanan üzümler Ericek, Çardaklı, Göksun Konteynır kentte bulunan depremzede ailelere teslim edildi.

İncesu Belediyesi depremin yaşandığı ve büyük yıkımın oluştuğu Göksun ilçesinden elini çekmiyor.  Üzüm Festivalinde sanatçı çıkarmak yerine depremzede öğrenciler için 5 bin kırtasiye yardımını bölgeye ulaştıran ekipler, bu kez de İncesu’nun Coğrafi Tescilli ürünü olan 2 ton üzümü Ericek, Çardaklı, Göksun Konteynır kentte bulunan depremzede ailelere teslim etti. 
 
İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek yaptığı açıklamada “İncesu Belediyesi olarak her fırsatta kardeş ilçemiz olan Göksun’un yanında olmaya gayret ediyoruz.  Bu yıl festivalde sanatçı çıkarmak yerine sanatçı bütçesini depremzede öğrencilere kırtasiye almak için kullandık. 5 bin öğrenciye kalem, defter, boya kalemi, kalemlik gibi ürünlerin olduğu kırtasiye paketlerini tek tek ekiplerimiz dağıttı. Bugün de ilçemizin simgesi olan coğrafi tescilli üzümü depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Onların da ağızlarını tatlandırmak istedik. Belediye personelimiz Ericek, Çardaklı, Göksun Konteynır kentte bulunan mahallerinde bulunan depremzedelerimize ilçemizim simgesi olan üzümü dağıttı. Her fırsatta kardeş ilçemizin yanında olacağız. Bizler ‘Komşusu açken, tok olan bizden değildir’ düşüncesi ile çalışıyoruz. Elimizde olan ne varsa onlarındır. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Devletimizin eli depremzedelerimizin üzerinde olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp