Kadirli´de Aşık Feymani Şenlikleri Düzenlendi

Osmaniye´nin Kadirli ilçesinde, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) tarafından "5. Aşık Feymani Şenlikleri" düzenlendi. Kadirli´ye bağlı Harkaçtığı Köyü´nde bulunan eğitim ve kültür müzesi bahçes

Osmaniye´nin Kadirli ilçesinde, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) tarafından "5. Aşık Feymani Şenlikleri" düzenlendi.
Kadirli´ye bağlı Harkaçtığı Köyü´nde bulunan eğitim ve kültür müzesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe çevre il ve ilçelerden gelen aşık ve ozanlar katıldı.
KAVAK Kadirli Şube Başkanı İbrahim Boysal, yaptığı konuşmada, Aşık Feymani´nin sadece Kadirli´ye değil tüm Türkiye´ye malolmuş bir sanatçı olduğunu belirterek, "Etkinliğimize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Yaşarken adına şenlikler düzenlenen Aşık Feymani´nin değerinin bilinmesi gerekir" dedi.
Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ise yaptığı konuşmada Kadirli´nin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden zengin olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin, bu zenginliklerin ortaya konmasında büyük önem arz ettiğini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından aşık geleneğinin bir türü olan "Atışma" yapıldı. Ardından da çevre il ve ilçelerden gelen aşık ve ozanlar sahneye çıkarak söyledikleri ağıt ve türkülerle izleyicilerden alkış aldı.
Halk oyunları ekibinin yaptığı gösterilerin ardından etkinlik sona erdi.
(SLÇ-YHY-Y)

20.10.2014 09:54:57 TSI

Google+ WhatsApp