KASKİ, DEVELİ’DE İÇME SUYU HATLARINI YENİLİYOR

KASKİ, DEVELİ’DE İÇME SUYU HATLARINI YENİLİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Develi İlçesi’nde muhtelif bölgelerde 2 milyon 83 bin TL maliyet ile ekonomik ömrünü tamamlamış içme suyu şebeke hatlarını yeniliyor. KASKİ Genel Müdürlüğü, büyükşehirlerin olmazsa olmazı sağlıklı ve kaliteli altyapı için merkez ve ilçelerde faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin çizdiği vizyon doğrultusunda büyük projeleri hazırlayıp hayata geçiren KASKİ, içme suyu ve kanalizasyon hattı imalatlarına hız kesmeden devam ederken, ekonomik ömrünü tamamlamış mevcut hatlar baştan aşağıya yenileniyor.

Bu kapsamda Develi İlçesi’nde ekonomik ömrünü tamamlamış, sık sık içme suyu kayıplarına neden olan ve bakım maliyetlerini artıran şebeke hatları tespit edilerek çalışma başlatıldı.

Yenileme projesi kapsamında ilçeye bağlı Aşık Seyrani Mahallesi’nde 8 bin 50 metrelik eski hat, Ø110 mm çapında O-PVC borular ile değiştiriliyor.

Toplam maliyeti 2 milyon 83 bin TL olan proje sayesinde bölgede yaklaşık 50 yıl boyunca daha temiz, daha kaliteli ve kesintisiz su temininin yanı sıra su kayıp kaçaklarının önüne geçilerek, bakım onarım maliyetlerinin minimize edilmesi planlanıyor.

KASKİ, hat yenileme çalışmalarını belirlenen bölgelerde önümüzdeki süreçte de sürdürmeyi hedefliyor.

Aşık Seyrani Mahallesi Muhtarı Yaşar Coşkun, bölgede başlatılan çalışmadan dolayı çok memnun olduklarını belirterek şunları kaydetti:

“Mahallemizde bazı bölgelerde özellikle yüksek binalarda bir takım sıkıntılar yaşanıyordu. Sıkıntıyı Büyükşehir Belediyemize ilettik. Sağ olsunlar gerekli hassasiyeti gösterdiler. Neticesinde gerekli çalışmalar başlatıldı. Bu anlamda başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç olmak üzere KASKİ Genel Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese ilçe halkımız adına şükranlarımı sunuyorum.”

Google+ WhatsApp