Kavi: "tmmob 60 Yıllık Bir Çınar"

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, TMMOB´un bu ülkenin bir nefes alma-verme alanı olduğunu, bu ülkenin ve bu ülke insanının önemli bir

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, TMMOB´un bu ülkenin bir nefes alma-verme alanı olduğunu, bu ülkenin ve bu ülke insanının önemli bir mevzisi olduğunu söyledi.
Kavi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nde TMMOB´a bağlı oda başkan ve yöneticileri ile düzenlediği basın toplantısında, TMBOB´un 60 yıllık serüvende örgüt için büyük emek harcayan, şimdi aralarında olmayan tüm değerleri ve kurucu başkan Teoman Öztürk´ü sevgi ve saygıyla andıklarını ifade etti. Kavi, TMMOB ve bağlı Odalarının, 60. yılında da aklın ve bilimin yol göstericiliğinde emekten, halktan, ülkemizden, meslek-meslektaş çıkarlarından yana bütünlük içindeki çalışmalarına, önlerine çıkarılan tüm engellere rağmen kararlılıkla devam ettiği belirtti ve şöyle konuştu:
"TMMOB geçmişte olduğu gibi 60. yılında da "ülkede barış, dünyada barış" anlayışıyla ülkemizde, Suriye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Dünya´da savaşa karşı barışı, halkların kardeşliğini, bir arada özgür, eşit yaşamı savunmaya ve emperyalizmin yeni stratejileri karşısında bağımsız Türkiye mücadelesini büyütmeye devam etmektedir.
TMMOB bu ülkenin bir nefes alma-verme alanıdır. Bu ülkenin ve bu ülke insanının önemli bir mevzisidir. Bu ülkenin, bu ülke halkının ve dolayısıyla üyenin TMMOB´ye ihtiyacı vardır, bu ihtiyaç devam etmektedir. Bu ihtiyacın gereklerinin yerine getirilebilmesi için de, TMMOB´nin odalarına, odaların şubelerine, şubelerin de örgütlü üyeye ihtiyacı vardır. TMMOB 60. yılında da bu ihtiyacın gereklerini yerine getirmeye devam etmektedir."

60 YIL ETKİNLİKLERİ
Kavi, TMMOB´un 60.yılı nedeniyle Adana´da çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini, 18 Ekim Cumartesi günü saat 16.30´da Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi´nde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mahmut Teberik´in konuşmacı olarak katılacağı "İş Sağlığı ve İş Güvenliği" konulu bir panel, 20 Ekim´de Yönetmenliğini Eylem Şen´in yaptığı Suriye´deki göçün konu edildiği "Asfur Belgeseli" gösteriminin Seyhan Kültür Merkezi´nde ve 21 Ekim Salı günü TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı´nın da katılacağını "Teoman Öztürk Belgeseli ve TMMOB 60. Yıl Formu" yapılacağını sözlerine ekledi.
(ELF-Y)

17.10.2014 14:01:41 TSI

Google+ WhatsApp