KAYMÜDER BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

KAYMÜDER BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Kayseri Kamu Müteahhitleri Derneği (KAYMÜDER) Başkanı Göker Gözütok basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaşanan ekonomik kriz sonucu % 400-500 oranında artan maliyetler karşısında kamudan ihale alarak iş yapan müteahhitlerinin yalnız bırakıldığını söyleyerek, inşaat sektörünün yaşadığı sorunları anlattı.

Düzenlenen basın toplantısına KAYMÜDER Başkanı Göker Gözütok ve KAYMÜDER Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. İnşaat kalemlerinin fiyat istikrarının sağlanmasının kamu müteahhitlerinin görevi olmadığını söyleyen KAYMÜDER Başkanı Göker Gözütok beton, demir, akaryakıt ve diğer inşaat kalemlerinin fiyat istikrarını sağlamak kamu müteahhitlerinin görevi olmadığının altını çizerek “Hükümetimizin aldığı kararların sonuçlarını yarım kalan inşaatlar, batmak üzere olan kamu müteahhitleri ve ihalelerde artan fiyatlar olarak görmekteyiz.” dedi.

KAYMÜDER, bu süreçte yalnız ve çözümsüz bırakıldığını ileri sürerek “Sektördeki bozulma sadece müteahhit arkadaşlarımızı etkilemekle kalmayıp bu sektörde çalışan işçi kardeşlermiz, alt yükleyicilerimiz, tedarikçilerimiz ve kredi kullandığımız finans ortaklarımızı da etkileyecek ve sonuçları itibariyle piyasada onarılmaz yaralar açacaktır.” diye konuştu.

KAYMÜDER üyeleri toplantının sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Google+ WhatsApp