Kayseri dahil 18 ilde Kıskaç-17 operasyonu; 45 gözaltı

Kayseri dahil 18 ilde Kıskaç-17 operasyonu; 45 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri dahil 18 ilde FETÖ yapılanmasına ilişkin Kıskaç-17 Operasyonu düzenlediğini ve 45 şahsın yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ yapılanması içerisinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik “KISKAÇ-17” Operasyonları düzenlendiğini duyurdu. Kayseri’nin de içerisinde olduğu toplamda 18 ilde operasyon için düğmeye basıldı. Yürütülen operasyonlar kapsamında 45 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova olmak üzere 18 ilde  FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin:
Örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları,
Örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, 
Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve
İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. 
 
Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve dokümana el konuldu.
 
Öte yandan, 1 Haziran 2023-15 Mayıs 2024 tarihleri arasında (Son 11 Ayda)
FETÖ’ye yönelik;
5 bin 191 operasyon düzenlendi. 
8 bin 153 şüpheli yakalandı. Bunlardan; Bin 518'i tutuklandı.
Bin 751'i hakkında adli kontrol kararı verildi.
 
Bakan Yerlikaya paylaşımında; “FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerine yer verdi.

Google+ WhatsApp