Kayseri'de 'baklava Lokum' Üretildi

Kayseri'de 'baklava Lokum' Üretildi

Kayseri'de 'baklava Lokum' Üretildi

Kayseri’de bir işletme, baklava ve lokumu birleştirerek yeni bir tat ortaya çıkardı.
Kayseri’de yaklaşık bir asırlık tecrübeyle Paşalar lokum ve şekerleme, yaptığı Ar-Ge sonunda yeni bir lezzet yeni bir tat ile Baklava Lokum’un üretimini gerçekleştirdi. Firma Genel Müdürü Tekin Beslen, "1920’li yıllardan bu yana bu sektörün içindeyiz. Kayseri Şeker Fabrikası kurulduğu günden beri de üretimlerimizde Kayseri Şeker’i kullanıyoruz. Şeker pancarı şekeri ile ürettiğimiz Türk lokumu dünyada tanınan bir ürün oldu. Ancak biz müşteri taleplerini ve yeni lezzetleri keşfetmek ve araştırmak üzere başlattığımız çalışmalar sonuç verdi. İlk olarak Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında üretmiş olduğumuz ’baklava lokum’u öncelikle ülkemiz insanının tadımına sunacağız. Ürünümüzün patentini aldıktan sonra da dünyaya tanıtmaya çalışacağız" dedi.
Baklava Lokum imalatında öncelikle 4 kat için lokum bezlerinin hamur gibi incelikte el mahareti ile merdaneyle açıldığını anlatan Beslen, "Birinci kat için Antep fıstığı büyüklüğünde kırılmış cevizler seriliyor ve üzerine ikinci kat lokum hamuru serilerek merdane ile sıkıştırılıyor. İkinci kat üzerine Antep fıstığı parçalanmamış hali ile serilerek üzerine lokum hamuru konuluyor ve yeniden merdanelemiyor. Üçüncü kat için iki parçaya bölünmüş fındıklar serilerek üzerine bir lokum hamuru daha seriliyor ve merdane ile bir kez daha sıkıştırılıyor. Üzerine de ince kıyılmış Antep fıstığı serpiliyor. Ayrıca her katmana çikolata ya da talebe göre doğal meyve püresi sürülerek birçok lezzet bir arada sunuluyor.
Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlanan lokum hamuru doğal süt ile yoğurulan ’Baklava lokum’un bir çok lezzeti bir arada bulundurulması yanında servisinin de önemli olduğu belirtilerek üretimin tepsilere konulma işleminden sonra baklava dilimi gibi kesilerek servis edilmesi, Baklava Lokum’un özelliklerinden biridir" diye konuştu.
Yeni lezzet olan “baklava lokum”un tatlı ihtiyacı ve özellikle kış günlerinde soğuk bölgelerde yaşayan insanların kalori ihtiyacını karşılaması bakımından bir diliminin yeterli olduğunu bildiren Beslen, "Şeker oranının düşük olması nedeniyle baklava lokumunu diyabet hastaları da rahatlıkla tüketebilir" ifadesinde bulundu.

Google+ WhatsApp