Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu: 'Zamlar Geri Çekilsin'

Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu: 'Zamlar Geri Çekilsin'

Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu ‘Zamlar Geri Çekilsin’ sloganıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Tüm Emekliler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ali Gül yaptığı konuşmada, “Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Asgari ücrete, maaşlarımıza ve emeklilere yapılan göstermelik artışlar daha ceplerimize girmeden eriyip, buharlaştı” dedi.

Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu ‘Zamlar Geri Çekilsin’ sloganıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Gündem konusu zamlar olan basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Tüm Emekliler Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Ali Gül, Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Sema Karaoğlu CHP’li ve Türkiye İçi Parti’li üyeler Eğitim-Sen üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasında konuşan Gül, “Her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Asgari ücrete, maaşlarımıza ve emeklilere yapılan göstermelik artışlar daha ceplerimize girmeden eriyip, buharlaştı. Toplumun geniş kesimlerinin temel harcama kalemleri olan kira, ulaşım, doğalgaz, elektrik ve gıda ürünlerinde yapılan fahiş zamlar geçinmemizi, ay sonunu getirmemizi imkânsız hale getirdi. Son bir yılda temel gıda maddelerine gelen yüzde 100’leri aşan zamlarla krizin derinleşmesinin sorumluluğundan kaçamaz olmuştur. Halkın tamamına yakını yeterince beslenemiyor ve artık geçinemiyor. Buhrana dönüşmüş bu korkunç tabloyu yoksullaşan halka dayatan Saray, kendi masraflarından, şatafatından lüks yaşamlarından kısmak yerine artan her maliyeti yine halka fatura etmektedir. Sermaye gruplarına ballı ihaleler, vergi afları çıkarıp hazineyi hortumlatırken, eğitim, sağlık ve tarım üretiminden sürekli tasarrufla ülkemiz ithalata bağımlı bir ülkeye, halkı ve yaşamı karanlığa sürüklenmektedir” ifadelerini kullandı. 
 
‘TİCARİ SIR DİYEREK KAMUOYUNDAN KAÇIRMAYA DEVAM EDİYORLAR’
 
Ekonomik krizin yıllardır devam ettiğine dile getiren Gül, “Bunlarda yetmiyor, yeni ekonomik program diye açıkladıkları ne olduğu belli olmayan uygulamalarıyla hükümet, halkın alın terini daha fazla bir biçimde yandaşın kasasına aktarıyor. Beşli çete ve patronları korumak için kamu kaynakları yeni kararnamelerle seferber ediliyor. Çılgın projeler, hazine garantili işler, hazine garantili mevduat derken her bir kuruşumuzun sermayeye peşkeş çekildiğini bizlere izlettirirken adeta 84 milyonla alay ediliyor. Yıllardır devam eden ekonomik ve yönetsel kriz aşırı zamlar nedeni ile tüm birikimlerini tüketen esnaf ve halk, kredi ve daha fazla borçlanarak her gün biraz daha batağa saplanmaktadır. Patronları koruyan bu sistem, kendi işçisini, emekçisini, emeklisini, yoksulunu, kadınını, gencini korumuyor, ama korkutmaya devam ediyor. Büyüyor dedikleri bütçeden payını alamayanları yok sayarken, bu payı nasıl kimlerle paylaştıklarını anlatmamakta direniyor, ticari sır diyerek kamuoyundan kaçırmaya devam ediyorlar” şeklinde konuştu.
 
 
‘CUMHUR İTTİFAKI, HER GÜN SÖMÜRÜLEN VE EZİM EZİM EZİLEN MİLYONLARIN SESİNİ KISAMIYOR’
 
Bu mücadeleye herkesi davet eden Gül, “Artık, milliyetçilik ve din istismarı üzerinden iktidarlarını sürdürmeye çalışan cumhur ittifakı, her gün sömürülen ve ezim ezim ezilen milyonların sesini kısamıyor. Birbirinden ve dayanışmasından güç alan emekçiler ve halk, bu yaz sıcağında direnişleri, umudu yeniden yeşerten mücadele birlikteliklerini çoğaltarak aydınlık yarınlara yürüyor. Zamların geri alınması için, krizi yaratanların, yıllardır sefasını sürenlerin artık cefasını da çekmeleri için herkesi bu ortak mücadeleye omuz vermeye, yan yana gelmeye davet ediyoruz” diye konuştu. 

Google+ WhatsApp