Kayseri Mimarlar Odası’ndan “6 Şubat Türkiye Depremi: İzler ve İzlenimler” sergisi

Kayseri Mimarlar Odası’ndan “6 Şubat Türkiye Depremi: İzler ve İzlenimler” sergisi

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından “6 Şubat Türkiye Depremi: İzler ve İzlenimler” fotoğraf sergisi açıldı.

Kayseri Milli Mücadele Müzesinde Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KEFSA) desteği ile deprem farkındalığını artırmak amacıyla Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından “6 Şubat Türkiye Depremi: İzler ve İzlenimler” fotoğraf sergisi açıldı.
Sergi açılışında konuşan Mimarlar Odası başkanı Murtaza Er; “ 6 Şubat depremlerinden sonra gelecekte yaşanması muhtemel depremlere hazırlıklı olunması adına farkındalık çalışmalarına devam ediyoruz. Bu sergide de amacımız 6 Şubatta yaşanan felaket sonrası insanların yaşadığı acıları hatırlatmaktan ziyade bu büyük depremin yapılarımızda ve şehirlerimizde oluşturduğu tahribatı ortaya koymaktı. Sonuç ürünlerini görünce serginin amacına ulaştığını düşünüyorum” dedi.
Bu sergiyi Kayseri’nin farklı noktalarında da açmayı planladıklarını ifade eden Murtaza Er; “Yapı inşa süreçlerimizdeki tüm paydaşların; mimarların, mühendislerin, yerel idarecilerin, uygulamacıların, denetim mekanizmasında bulunan teknik personelin, tamamının hafızasında yer etmesi gereken bir fotoğraf karesi var bu sergide. Bu farkındalığı artırmak adına bu sergiyi kentin farklı noktalarında kamusal alanlarda gezdirmeyi planlıyoruz. Süreçte emeği geçen jüri üyelerimize ve KEFSA derneği yöneticilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Murtaza Er’in konuşmalarının ardından, Kayseri Erciyes Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KEFSA) başkanı Nimet Gönenç Çınaroğlu ise; “Seçkiye 31 farklı ilden 95 farklı katılımcı 345 fotoğraf ile katılım sağladı. Jüri bu fotoğraflardan 30 tanesini sergi için seçti. Katılımcılara ve jüriye teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı

Google+ WhatsApp