Kayseri Şeker

Kayseri Şeker-Pandoğa Çalışanları Adına İlk Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’den 2013 yılında ayrılıp ayrı bir şirket olarak faaliyetini sürdürmeye başlayan Pandoğa A.Ş. ile Şeker-İş Sendikası arasında 44 çalışanı kapsayan İlk Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
Pandoğa çalışanları toplu iş sözleşmesinde Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Fevzi Şengül, Pandoğa Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Canıtez, Pandoğa Şirket Müdürü Cemal Sunulu, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli Şeker-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Eyüp Şen, Genel Eğitim Sekreteri Hasan Basri Güzel, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri İlhan Özyurt ve diğer yetkililer hazır bulundular.
Pandoğa şirketi çalışanları için yapılan ilk toplu sözleşmede konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Pankent şirketimizden sonra Pandoğa şirketimizin de toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Bugün toplu sözleşme sendika ve şirket yöneticileri tarafından imzalanmaktadır. Biz bütün şirketlerimizle ortak bir anlayış ve kurumsal bir yapı oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede şirketimizde çalışan personellerimizin sendikalı olması konusunda olumlu yaklaştığımızı da zaten ifade etmiştik. Sağ olsun sendikacı arkadaşlarımızda gereken organizasyonu gerçekleştirdiler. Teşkilatlanma başladıktan sonra toplu sözleşme görüşmeleri başlamıştı. Bu gün itibari ile de sonuçlanmıştır. Öncelikle Pandoğa şirketimizde çalışan bütün çalışanlarımız, Sendikamız ve camiamız içinde hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Şeker-İş Sendikası Genel Sekreteri Fevzi Şengül de yaptığı konuşmada "Şeker-İş Sendikası adına başta Başkanımız ve yönetim adına sözleşmemizi iştirak eden ve bizleri onurlandıran Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten Kayseri Şeker’e bağlı şirketlerle ilgili sözleşme sürecinde hep başkanımızdan önemli yaklaşımlar gördük. Buda bizi sendika olarak çok memnun ediyor. Bu vesile ile başkanımıza Sendikamız adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
İmzalanan bu ilk toplu iş sözleşmesi ile çalışanlara önemli kazanımlar elde edildiği bildirildi.

Kayseri Şeker-Pandoğa Çalışanları Adına İlk Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Google+ WhatsApp