KASKİ’DEN BÜNYAN İLÇESİ’NE 27 MİLYON 811 BİN TL’LİK YATIRIM
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, 2021 yılında Bünyan İlçesi’ne 27 milyon 811 Bin TL'lik yatırım yaptı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, 2021 yılında Bünyan İlçesi’ne 27 milyon 811 Bin TL'lik yatırım yaptı.
Kayseri’de polis ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda ‘uyuşturucu madde ticareti’ yaptığı iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.
Kayseri Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, 2021 yılı içerisinde Kayseri’de 1138 esnafın dükkanlarını kapattığını söyledi.
Kayseri'de iş yerinden hırsızlık yapan 4 kişi, polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu yakalandı.
Kayseri Ticaret Borsası 2021 yılı değerlendirme ve Borsa Sanal Market E-Ticaret Sitesi Lansman toplantısı yapıldı. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Recep Bağlamış toplantıda 2022 yılındaki tarım ve hayvancılık alanında acil çağrıda bulunarak, “Çiftçimizin kullandığı mazot ÖTV’sinin acilen kaldırılması gerekiyor” dedi.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 4 katlı binanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Kocasinan Belediyesi, daha yeşil Kocasinan çalışmaları kapsamında ilçenin dört bir yanına kazandırdığı yeni parklarla yeşil alan rekorunu yeniledi. Kocasinan’ı toplam yeşil alan 6 Milyon 50 bin 962 metrekare ile Dünya standartlarının üzerine çıkartarak, ‘Yeni bir yemyeşil Kocasinan’ inşa ettiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2022 yılının ana temasının ‘Yeşil’ olacağını ve yeni yeşil alanlarla yeni bir rekor elde edeceklerini söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İl Başkanı Adnan İncetoprak ile beraberindeki Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı, Özvatan, Sarıoğlan ve Sarız Belediye Başkanları ile il yöneticilerinden oluşan heyeti makamında ağırladı. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun da katıldığı ziyarette, MHP’liler, Başkan Büyükkılıç’a, 2021 yılında Büyükşehir'in yaptığı çalışmalar kapsamında teşekkür etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, 2022 yılında hem kediler hem de köpekler için yeni, modern ve günün koşullarına uygun ikinci hayvan barınağı yapacaklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam’da Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklar kurarak, gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabilirsiniz” ifadelerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, belediye olarak bu yönde mevcut devam eden barınak çalışmalarının bulunduğunu ve yeni projeyi de 2022 yılında hayata geçireceklerini belirtti.
Talas Belediyesi, 2021 yılında park bahçe ve yeşil alan çalışmalarıyla göz doldurdu. Yıl içinde yapılan çalışmalarla 100 bin metrekare yeni yeşil alan oluşturulurken kişi başına düşen yeşil alan miktarı da 9,8 metrekareye yükseltildi.2021 yılı içerisinde 100 bin metrekare yeşil alan ve 17 yeni park yaparak kişi başına düşen yeşil alan miktarını 9,8 metrekareye çıkardıklarını ifade eden Başkan Yalçın, 100 ağaç, 75 bin çalı ve süs bitkisi ile 100 bin adet mevsimlik ve çok yıllık çiçek diktiklerini söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas-Furkan Doğan hattında yapımı süren raylı sistem çalışmalarını denetledi. Başkan Büyükkılıç, Hulusi Akar Bulvarı üzerinde devam eden Talas Raylı Sistem Hattı’nda gerçekleştirdiği denetlemede, ilgili personelden çalışmalarda gelinen son noktaya ilişkin bilgiler aldı.
Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hafta sonu yasadışı av için denetimler yapıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın spor odaklı projelerinden olan ve Türkiye’nin parlayan yıldızı Erciyes Dağı’na yapılan Erciyes Kayak Okulu’nda 7-15 yaş hafta sonu, 16 yaş ve üzeri, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere Kayak ve Snowboard kurs kayıtları başladı.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy ile yönetim kurulu üyeleri, kentte faaliyet gösteren bankaların bölge müdürleri ve kurumsal şube müdürleri bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği ekonomiye destek paketini ve piyasaları değerlendirdi. Başkan Gülsoy, “Türk Lirasına güven tesis eden ve istikrarı güçlendiren adımlar bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir." dedi. Banka Müdürleri de “Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı vatandaşa güven verdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından işletilen Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kayak merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’ne ilk turist kafilesi Polonya’dan geldi. Türkiye’nin incisi, Kayseri’nin sembolü, dağcılık ve kış sporları alanında 112 kilometrelik 41 kayak pisti ile cazibe merkezi olan Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun açılmasının ardından yabancı turistler gelmeye başladı.