MELİKGAZİ’DE ESNAFA ÖZEL SİPERLİ MASKE DAĞITILDI
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi'nin korona virüs ile mücadele konusunda önemli çalışmalara imza attığını söyleyerek pazar esnafına özel siperli maske dağıttı.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi'nin korona virüs ile mücadele konusunda önemli çalışmalara imza attığını söyleyerek pazar esnafına özel siperli maske dağıttı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, video konferansla gerçekleştirdiği toplantılara bir yenisini daha ekledi. Başkan Büyükkılıç, toplantıda ilimizdeki dört üniversitenin rektörleriyle görüştü.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gürpınar Mahallesi’nde yapılması planlanan pazar yeri ve temeli atılan mahalle fırını için yerinde inceleme yaptı.
Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüsün vücutta 14 gün ile 27 gün arasında kalabileceğini söyleyerek, "Bizim çalışmalarımızda 14 günü aşan uzun süre kalan hastalarımız oldu. 27 güne kadar temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum" dedi.
KAYSERİ’nin Kocasinan ilçesinde Hulusi Özsoy, (66) yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.
Çin ve diğer ülkelerden sonra Türkiye'yi de etkisine alarak binlerce can kaybına yol açan Covid-19'un tedavisinde umut ışığı olan yöntemlerden immün plazma konusunda, Kayseri Kızılay Kan Merkezi'ne ilk kan plazma bağışı gerçekleştirildi.
KAYSERİ'de Gani Sönmez (78), yalnız yaşadığı evinde ölü olarak bulundu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma önemli bir rahatlama getiren Derevenk Viyadüğü ve bağlantı yollarına, Hulusi Akar Bulvarı’nı da bağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 3 kilometrelik bağlantı yoluyla Hulusi Akar Bulvarı Malatya Yolu’na bağlanmış olacak.
Coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı her alanda mücadeleyi aralıksız sürdüren Kocasinan Belediyesi, bir yandan da Bekir Yıldız Bulvarı ve Bağdat Bulvarı'nı Yeni Sanayi'ye ile Osman Kavuncu Bulvarı'na bağlayan Çınarcık Caddesi’nde yol çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsün etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Başkan Büyükkılıç’ın talimatıyla alınan özel ruhsat sonrası KASKİ Genel Müdürlüğü laboratuvarında dezenfektan üretimine başlandı. Labaratuvardaki üretim çalışmalarını inceleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, üretilen dezenfektanların özellikle hastaneler ile yoğun bölgelerde kullanılacağını açıkladı.
Dünyayı etkisi altına alan virüs'e karşı ülkemizde de Cumhurbaşkanlığımızın izniyle maliye ve hazine Bakanlığı firmaları, mücbir sebep kapsamına alarak beyanname ve bildirimler ile ödemeleri 6 ay ertelemiştir.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, sokağa çıkma yasağında vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için mahalle mahalle gezdi.
Melikgazi Belediyesi Esnaf TOKİ siteleri arasında bulunan taşkın su kanalında hayata geçireceği yeni proje ile çevre düzenleme çalışması yapacak. Yapılacak olan yeni çalışma ile alan ağaçlandırılarak daha sosyal bir hale gelecek.
Kocasinan Belediyesi, Coronavirüs (Covid-19) pandemisi ile mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte bir yandan ağaçları toprakla buluştururken bir yandan da mahallelerde hijyen temizliği gerçekleştirdi. Tüm uyarılarını dikkate alarak, hassasiyet gösteren vatandaşlara teşekkür eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Hemşehrilerime en iyi hizmeti sunmak ve sorunlarına çözüm üretebilmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz.” dedi.
ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, "Erciyes Üniversitesi'nde üzerinde çalışma yaptığımız koronavirüs var. Aşı çalışmalarında virüsün zayıf yönü araştırılıyor. Hastalık ortadan kalkmadı, mayıs ayı virüsün süresi hakkında belirleyici olacak" dedi.