Kayseri’de çoğu işletme fiyat listesi zorunluluğuna uydu

Kayseri’de çoğu işletme fiyat listesi zorunluluğuna uydu

Yeni yılın ilk günüyle beraber restoran, kafe, lokanta ve pastane gibi işletmelerde fiyat listelerinin girişe ve masalara koyulması zorunlu hale geldi. Kayseri’de birçok işletme bu uygulamaya uyarken vatandaşlarda uygulamadan memnun kaldıklarını söyledi.

Ticaret Bakanlığının yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koymasına ilişkin düzenlemesi, dün yürürlüğe girdi. Bakanlığın, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i, 19 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yeni düzenleme 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girdi. Kayseri’de birçok işletmenin uygulamaya uyduğu görülürken vatandaşlarda uygulamadan memnun kaldığını söyledi. 
 
‘MÜŞTERİ ARTIK KASADA BİR SÜRPRİZLE KARŞILAŞMAYACAK’
 
İşletme açısından iyi olduğunu dile getiren İşletme Sahibi Hamza Dikmen, “Bizim açımızdan da müşteri açısından da çok iyi oldu. Müşteriler fiyata bakıp öyle işletmemize geliyor. Uygulamayla artık müşteriler kasada sorun yaşıyordu. Bu uygulama bu konuda daha iyi oldu. Fiyat belirtmeyen işletmeler vardı şimdi müşteri fiyatları görüyor. Rekabette kalmıyor böylelikle. İşlerimiz şu an biraz sakin. Fiyat listesinin asılmasının işlerimize çok bir etkisi olmadı” ifadelerini kullandı. 
 
Uygulamayla birlikte müşterilerinde kasada artık bir sürprizle karşılaşmayacaklarını ifade eden İşletme Sahibi İhsan Kurt, “Uygulama yürürlüğe yeni girdi ama biz daha önceden de masalara fiyat listesi koyuyorduk. Bu uygulamadan müşteri de bizde memnunuz. Bu uygulama herkes için daha iyi oldu. İşletme açısından bize faydası vatandaş daha rahat gelerek menüye baktığı fiyata göre kasada ödeme yapacak. Dolayısıyla kasada bir sürprizle karşılaşmayacak” diye konuştu. 
 
Yeni düzenlemeyle müşterilerin bütçesini işletmeye göre ayarlayacağını söyleyen Garson Numan Ünsal, “Uygulama gayet güzel oldu. Müşteri işletmeye gelmeden önce fiyatlara bakarak bütçesini ayarlıyor” şeklinde konuştu. 
 
Bazı işletmelerde kasada hesabı görünce şaşırdığını belirten Müşteri Erdem Gökkurt, “Düzgün bir karar. Sonuçta ne yediğimizi ne ödeyeceğimizi bilmemiz daha iyi. Önceden bir kafede oturduğumuzda kasaya gelip hesabı gördüğümüzde şaşırıp kalıyorduk” ifadelerini kullandı. 
 
Müşteri Abidin Bursa ise, “Fransa’da yaşıyorum. Bu uygulamayı çok sevdim gayet memnunum” dedi. 

Google+ WhatsApp