Kayseri’de Yurt Sorunu Tartışması

Kayseri’de Yurt Sorunu Tartışması

Muhalefetin Kayseri’de üniversite öğrencilerinin barınma sorunu olduğunu iddia ederken, en yetkili kişiden bu iddiaya cevap geldi. Kayseri’de yurt problemi olmadığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, yeni yurtların da açılış ve temel atma aşamasında olduğunu kaydetti.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te yaptığı konuşmada, Kayseri’de 4 üniversite ve yaklaşık 70 bin üniversite öğrencisi olduğunu hatırlatarak “Bu öğrencilerin kalacağı yurtlarda yatak kapasitesi 8 bin 500 civarındadır. Bu rakam şehrimiz için yetersizdir. Kayseri’de yurt problemini çözmek için bir çalışmanız var mı?” şeklinde sormuştu. Kredi Yurtlar Kurumu’nun bağlı bulunduğu Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Ataş’ın bu sorusana cevap verdi. Kentte yurt problemi olmadığını dile getiren Kabakcı, biri açılma aşamasında diğeri temel atma seviyesinde 2 yurdun daha hizmete gireceğini aktardı. 
 
İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Kayseri’de yurt probleminin olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Üniversiteler yoğun bir eğitime başladı. Bizler yaklaşık 3 aydır İl Spor Müdürlüğü olarak yurt bölümünde önemli çalışmalar yaptık. Şehrimizdeki yurtlarda kalacak öğrencilere her türlü imkânı sunduk. Hiçbir genci sokakta bırakmadık. Herhangi bir talepleri olduğunda devletin şefkatli yüzünü ortaya koyduk. 
 
Kayseri’de açılma aşamasındaki ve temeli atılacak iki yurt hakkında da bilgi veren Kabakcı, “Sahabiye Mahallesinde Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan ve çalışmalarda sona gelinen Sahabiye Erkek Öğrenci Yurt projesine imza attık. Açılacak olan erkek yurdu 550 öğrenci kapasiteli olacak. Tefrişat çalışmalarını bitirdik. İnşallah çok kısa sürede öğrencilerimizi yerleştireceğiz.” dedi.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, şu an 2 bin kişilik yeni yurt yapımı çalışmasının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp